RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Hvor enn du er, vil jeg takke deg

Etter nærmere tolv år som førstekeeper i Barcelona har Victor Valdés (32) takket for seg. Den skadde keeperen ville ha nye utfordringer.
Etter nærmere tolv år som førstekeeper i Barcelona har Victor Valdés (32) takket for seg. Den skadde keeperen ville ha nye utfordringer. Foto: Lluis Gene (Afp)
Victor Valdes (32) med følelsesladet Barca-farvel.

Etter nærmere tolv år som førstekeeper i Barcelona har Victor Valdés takket for seg. Den skadde keeperen ville ha nye utfordringer.

Valdés ødela korsbåndet i mars og fikk derfor ikke tatt farvel med klubben på banen. I stedet har han sendt et åpent brev der han takker tidligere trenere, fansen og ikke minst spillerne.

32-åringen sender en stor takk til Louis van Gaal. Den nåværende nederlandske landslagssjefen, som ventes å ta over Manchester United denne uken, ga Valdes debuten i 2002.

– Van Gaal begynte byggingen av det historiske Barca-laget som det har vært et privilegium å spille for, skriver Valdés.

Hyllet Vilanova

Keeperen takker også de tidligere Barcelona-trenerne Frank Rijkaard og Pep Guardiola. Nylig avdøde Tito Vilanova blir også hyllet av Valdés.

– Hvor enn du er, vil jeg takke deg, ikke bare for å lære oss å fortsette å vinne, men også for å lære oss om styrken som trengs for å møte livets utfordringer.

Valdés har hatt en eventyrlig karriere i Barcelona og har vunnet La Liga seks ganger. I tillegg har han vunnet mesterligaen tre ganger og den spanske cupen to ganger.

Tok farvel

Han tok farvel med lagkameratene på klubbens treningsfelt mandag.

– Jeg vil takke kollegene mine som jeg har hatt gleden å spille med og for at jeg har følt meg viktig i gruppen vi har utviklet her, sier han.

Valdés sier en ny utfordring var det eneste som kunne holde ham motivert til å fortsette, på tross av alle trofeene han har vunnet med Barcelona.

Den tyske keeperen Marc-André ter Stegen er på det nærmeste klar som Valdés' erstatter.

Barcelona spiller sin siste seriekamp mot Atlético Madrid lørdag. Med seier vinner de ligaen, i tilfelle Valdés' sjuende med klubben. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere