*Nettavisen* Sport.

– Jeg dro på grunn av Sir Alex

Foto: Reuters/Scanpix

Carlos Tévez avslører hvorfor han forlot Manchester United.

15.07.09 07:44

Tirsdag ble det helt klart at Carlos Tévez blir Manchester City-spiller neste sesong. Argentineren har bestått legesjekken med de lyseblå, og skrevet under på en femårsavtale med klubben.

Nyheten blir trolig ikke tatt godt imot av Manchester Uniteds mange supportere. Tevez tilbrakte nemlig to sesonger på lån hos Old Trafford-klubben, før han nå altså har valgt å slutte seg til erkefienden.

Les også: City bekrefter Adebayor-bud

– Hadde blitt for fansen
Spissen selv hevder det var forholdet til United-manager Sir Alex Ferguson som var hovedgrunnen til at han valgte å forlate de regjerende Premier League-mesterne.

– Hovedårsaken til at jeg ikke ble i United, har ingen ting med fansen å gjøre, men med Sir Alex Ferguson og David Gill. De gjorde ikke nok for å beholde meg. Hadde det vært opp til fansen, så hadde jeg fortsatt spilt for United, sier Tevez ifølge Sky Sports.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Jeg ønsker å takke Manchester United, David Gill og Sir Alex Ferguson for den fine tiden jeg hadde i klubben, men nå står jeg overfor en ny utfordring, sier han.

– Ringte meg aldri
Tevez hevder videre at United aldri kom med et nytt tilbud til ham, og at forholdet til Ferguson aldri var av det beste slaget under tiden på Old Trafford.

– Jeg var der i to år, men Sir Alex ringte meg aldri, eller sendte meg aldri en tekstmelding i løpet av den tiden. Den eneste gangen han snakket med meg var etter en kamp mot Roma, da vi diskuterte et landslagsopphold med Argentina, forklarer Tevez.

– Jeg synes ikke det er slik man behandler en spiller etter to år i klubben. Det virker som det ikke er noe særlig kommunikasjon mellom spillere og ledere.

– Kan bli best i verden
Tevez mener han derfor har gjort helt rett i å slutte seg til Manchester City, og han mener at hans nye klubb har potensial til å bli en av verdens aller beste.

– De har vist meg at de ønsker å bli en av de beste i verden. Akkurat det gjorde det veldig lett for meg å velge dem. Jeg gleder meg til å jobbe med Mark Hughes.

Spissen er innforstått med at han også i City må kjempe om en plass på førstelaget.

– På ethvert lag må du ha respekt for lagkameratene dine, og du må jobbe beinhardt for en plass på laget. Jeg er definitivt klar til å kjempe om en plass på laget her.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag