– Kan bli den neste Ronny Johnsen

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Martin Andresen ser ikke bort fra at evighetsmaskinen André Muri kan spille til han er 40.

26.09.11 08:19

VÅLERENGA - ROSENBORG 1-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): Han er aldri skadet. Pådrar seg aldri kort. Spiller samtlige minutter i alle kamper. Og i år også matchvinner i flere kamper. André Muri (30) er mannen Vålerenga ikke klarer seg uten.

– Han er godt trent, stabil og solid i alle faser av spillet. Ronny Johnsen spilte til han var nesten 40, jeg ser ikke bort fra at André kan gjøre det samme. Det avhenger av at han holder seg skadefri, sier VIF-trener Martin Andresen til Nettavisen.

Les også: VIF-Andresen kvitt RBK-spøkelset

Søndag ble Muri matchvinner da han nikket inn 1-0 like før pause, hans sjette scoring for VIF i år – og dermed lagets mestscorende i 2011.

– Det forteller mest at jeg er god på dødballer. Men jeg klarer ikke helt å glede meg over å være toppscorer, helst skulle jeg sett at vi hadde en toppspiss som hadde scoret mer, sier Muri.

Stanset RBK-spissene
I tillegg til å bli matchvinner, var Muri mannen som stanset de scoringskåte spissene til RBK, Rade Prica og John Chibiuke, som har vært i fyr og flamme de siste kampene. Da RBK presset på etter utlikning de siste minuttene, var det særlig én mann som stanget unna det som kom.

– Han tok bra for seg i feltet og gikk foran med mot og oppofrelse. Samtidig er jeg fornøyd med hvordan hele laget viste fandenivoldskhet i dag, det har vi jobbet mye med, sier Andresen.

På spørsmål om han tror han vil spille til han er 40, svarer Muri:

– Jeg håper å holde på lenge, men foreløpig er jeg bare en skygge av Ronny Johnsen. Jeg har nettopp skrevet under en ny kontrakt med Vålerenga, så vi får se hvor jeg står når den utløper.

Muri tror seieren over RBK gjør at VIF nå blander seg inn i topp tre-kampen:

– Nå har vi fått litt flyt, slått både Lillestrøm og Rosenborg, og har de fleste spillerne med igjen. Jeg tror vi skal vinne en del av de siste kampene.

Luktet svidd
Intensiteten var som forventet allerede fra første spark på ballen. Tøffe dueller, høy temperatur, stort tempo – og flere målsjanser. Begge lag gikk offensivt ut, spilte tidvis fin fotball, og det ble tidlig en kamp om å posisjonere seg høyest i banen.

Dawda Leigh, som noe overraskende spilte fra start for VIF, imponerte i første omgang med fart og finter, og RBKs svenske landslagsback Mikael Lustig var svært svimmel ved et par anledninger. Hos RBK var det særlig Markus Henriksen som drev opp tempoet, mens det nye stjerneskuddet John Chibuike var en skygge av seg selv.

– Kampen hadde en nerve, det var tøft og jevnt. Det var en kamp der det laget som ville vinne mest, ville ta poengene. Og vi ville mye, sier Martin Andresen.

Da Muri sendte Vålerenga i ledelsen, etter at han på typisk vis ryddet plass i feltet og nikket ballen i hjørnet, ble kampen enda mer levende. For var førsteomgangen fartsfylt, ble det rene Formel 1-kampen i andre omgang.

- Skal kjempe om tredjeplass
Begge lag hadde store sjanser med stor fart i ballen, men da VIF-backen Fredrik Stoor fikk rødt kort 11 minutter før slutt startet det rene blitz-angrepet fra RBK. At gjestene ikke fikk ballen i mål de siste ti minuttene var utrolig. Noe Martin Andresen var enig i.

– Da Fredrik ble utvist måtte vi bare legge oss i forsvar. Et er ikke slik vi vanligvis vil opptre, og bare beina ballen ut, men vi hadde ikke noe valg, sier han.

Nå håper Andresen at VIF kaprer bronseplassen på tabellen.

– Nå vil vi være med å kjempe om tredjeplassen, det blir hovedfokuset vårt mot slutten av sesongen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.