*Nettavisen* Sport.

– Målet skulle vært annullert

Foto: (AFP/Scanpix)

Gabriel Heinzes vakre hodestøt som ga Argentina tre poeng i VM-åpningen mot Nigeria skulle aldri vært scoring.

Oslo (ANB): Det konkluderer Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) med i sin analyse av lørdagens kamp på Ellis Park i Johannesburg.

Det er den argentinske sportsavisen Olé som hevder å ha fått tilgang til en rapport som tirsdag ble sendt ut til samtlige VM-dommere. Den skal fungere som en guide til fremtidige oppdrag i mesterskapet.

Samuel-triks
Lørdagens oppgjør var bare seks minutter gammelt da Argentina tok ledelsen. Juan Sebastian Verons presise hjørnespark fant hodet til en umarkert Gabriel Heinze, som enkelt stanget laget til Diego Maradona i føringen.

Dommer Wolfgang Stark godkjente umiddelbart scoringen, hvilket han angivelig ikke burde ha gjort.

FIFAs dommerkomité har nemlig sett nærmere på episoden, og konkluderer med at Argentina-stopper Walter Samuel sperret tidligere Lyn-spiller Edu på ulovlig vis på hjørnesparket.

Samuels manøver forhindret Edu i å komme ut på Heinze – og ga i stedet sistnevnte rikelig med tid og rom til å styre ballen i mål.

Skulle hatt frispark
I stedet for argentinsk ledelse skulle med andre ord Nigeria hatt frispark. Om det hadde endret utfallet av kampen, er vanskelig å vite.

I rapporten som ble sendt ut tirsdag påpekes det at dommerne i fortsettelsen skal være spesielt oppmerksomme på regelbrudd ved hjørnespark og frispark.

Det skal særlig gjelde i situasjoner der spillere fra det angripende laget blokkerer forsvarsspillere – som på Argentinas scoring. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.