RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

... men her er Drillo og Ståle uenige

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Sist oppdatert:
Egil Drillo Olsen og Ståle Solbakken er ikke enige om alt. Bare nesten.

ULLEVÅL (Nettavisen): Egil Drillo Olsen skal lede det norske A-landslaget i fotball fram til 2012, når Ståle Solbakken overtar tømmene og skal holde i dem de fire påfølgende årene.

«Den perfekte etterfølger,» konstaterte Drillo. «Den beste løsningen,» sa toppfotballsjef Nils Johan Semb, som er ansvarlig for begge ansettelsene. «Dette lukter litt «Gutteklubben Grei,» var tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdals reaksjon.

Uansett er dette en spennende og utradisjonell løsning.

- Når denne løsningen nå ligger her, ser jeg bare positive konsekvenser. Jeg synes nesten at dette er for godt til å være sant, sier Egil Drillo Olsen til Nettavisen.

Få som Ståle
- Hvorfor er du så begeistret for at Ståle etterfølger deg?

- Jeg har jo et syn på fotball, jeg også, som kanskje ikke er så firkantet og fundamentalistisk som noen tror. Jeg har noen hypoteser og en filosofi, og jeg ser vel veldig få som kan videreføre det i like stor grad som Ståle, sier Drillo.

Ståle Solbakken innrømmer uten problemer at han har lært mye om fotballfilosofi og taktikk av Drillo, og tror dette faktisk gjelder flesteparten av norske topptrenere.

- Jeg tror at alle vi som har kommet etter Egil har noen grunnelementer fra ham, en oppdragelse, for å si det som, som de aller fleste norske trenere følger. Noen vedkjenner det mer enn andre, men de aller fleste gjør det, sier Solbakken.

Null kontakt?
Men det er altså én ting duoen er uenig om: Hvor mye de to kommer til å snakke sammen de neste to årene, før Ståle overtar jobben.

- Sikkert ganske mye, vil jeg anta. Jeg kommer helt sikkert til å ha en del med Ståle å gjøre framover, sier Drillo.

- Null, sier Solbakken, før han moderer seg noe og utdyper årsaken.

- Det tror jeg ikke blir mye. Jeg har en krevende jobb og jeg vil jo ikke kunne følge hans spillere. Han har sin assistent og sitt team. Vi har tankesmia og møtes der innimellom, men det blir ikke noe jevnlig og det kan det heller ikke bli, sier Solbakken.

Det spiller kanskje ingen rolle når de to uansett er enige om (nesten) alt annet?

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere