*Nettavisen* Sport.

– Scorer nesten alltid mot RBK

TIPPELIGAPROFIL: Aalesunds Michael Barrantes under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Aalesund på Aspmyra stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Michael Barrantes lover å gjøre livet surt for gulltippede trøndere.

04.04.14 12:17

Rosenborg åpnet sesongen med å gi bort to poeng i sluttminuttene hjemme mot Viking søndag. Lørdag er det bortekamp i Aalesund, og Michael Barrantes & co. har på ingen måte tenkt å forære gjestene årets første ligaseier.

– Jeg har mange gode minner fra kampene mot Rosenborg og jeg scorer nesten alltid, smiler han til klubbens hjemmeside.

Fasiten er følgende: Barrantes har stått ansikt til ansikt med RBK ni ganger siden han kom til Aalesund sommeren 2010. I alle de fem første møtene scoret han mål, mens de fire siste har endt uten scoring signert costaricaneren.

Vil prege kampen

Ekstra friskt i minnet hos 30-åringen sitter naturlig nok cupkvartfinalen i 2011, der Rosenborg ble slått 3-1 hjemme på Color Line Stadion.

– Cupseieren i 2011 var fantastisk, og jeg har tro på at vi skal gjøre en kanonmatch mot dem igjen. Klarer vi å være bevegelige og uforutsigbare tror jeg de skal få nok å stri med, sier Barrantes.

Han legger ikke skjul på at storkampene pirrer han litt ekstra.

– Jeg liker å spille storkamper, slik som mot Rosenborg. Om det er for AaFK eller for landslaget – det å spille viktige kamper mot gode lag, for fulle tribuner, det trigger meg, fastslår tangotrøyenes ballelegant.

At han selv skal kunne være med å prege lørdagens kamp, tviler han ikke på.

– Jeg ser at hele laget har blitt bedre nå. Det er mer energi og guts. Selv er jeg i kjempeform og skal gjøre alt jeg kan for laget, og gjerne score eller assistere igjen, sier Barrantes.

RBK tar grep

Mye tyder for øvrig på at Rosenborg kommer til jugendbyen med en helt annen startoppstilling enn mot Viking i serieåpningen. På torsdagens trening ble spillerne drillet i 4-2-3-1-formasjon – med splitter ny angrepsrekke.

Ifølge adressa.no tyder mye på at Nicki Bille Nielsen starter på topp – med Tobias Mikkelsen, John Chibuike og Riku Riski bak seg.

For Bille Nielsen betyr det at han er tilbake som midtspiss, etter å ha vært ving i hele oppkjøringen.

– Det er som spiss jeg har jobbet for å bli god de siste årene, så det er fint hvis det er der jeg får spille. Men jeg har spilt hele forsesongen som ving. Nå må jeg skru om mentalt, og det må jeg gjøre fort, sier dansken til rbk.no.

Han tror Rosenborg reiser seg etter den sure avslutningen på Viking-kampen.

– Vi må lære av de feilene vi gjorde sist og komme oss videre. Den beste måten å gjøre det på er å vinne mot Aalesund på lørdag, sier Bille.

(ANB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.