RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skal mye til for at vi ikke går videre

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Ingen problemer for Rosenborg på Færøyene.

RUNAVIK – ROSENBORG 0-3:

Rosenborg vant fult fortjent borte mot Runavik i europaligaens 1. kvalikrunde, og burde dermed ikke få altfor store problemer med å ta seg videre i turneringen.

RBK-trener Erik Hamrén var godt fornøyd med innsatsen til sine spillere, men mente at seiersmarginen kanskje kunne vært litt større.

– Det var en bra seier av oss i en kamp vi hadde full kontroll over. Vi skulle kanskje scoret flere mål i 1.-omgangen med all de sjansene vi hadde, men det var stabilt og bra gjennomført av spillerne, sier Erik Hamrén til RBK.no.

Svensken er uansett sterk i troen på at RBK kommer til å avansere i turneringen.

– Det skal selvfølgelig mye til at vi ikke går videre nå, men vi må være skjerpet. kampen skal spilles, men viser spilleren den fokus og konsentrasjon som de viste i dag, skal nok det gå greit, sier Hamrén.

Zahora aktiv på topp
Dario Zahora ble hentet til Rosenborg fra Dinamo Zagreb i vinter, men så langt har ikke den kroatiske spissen fått så altfor mange sjanser til å vise seg fram for trønderklubben. I torsdagens kvalifiseringskamp til europaligaen mot færøyske Runavik ble han imidlertid foretrukket på topp, og Zahora takket ettertrykkelig for tilliten.

Etter 20 minutters spill i Gundadalur fikk 27-åringen hodet på et innlegg fra Didier Kona Ya, og headet Rosenborg i føringen. Hans fjerde mål totalt i RBK-trøya. Før torsdagens kamp hadde han bare spilt fra start tre ganger tidligere – alle gangene i cupen – og scoret tre ganger. I Tippeligaen har han fire kamper som innbytter, men bare spilt totalt 29 minutter.

Allerede før scoringen hadde han allerede vært farlig frampå ved et par anledninger. I det 6. minutt sendte han i veien et godt gammeldags tuppskudd, som gikk i venstre kryss. Samarbeidet med Steffen Iversen så også ut til å fungere bra, og etter 14 minutter kom kroaten til skudd etter pasning fra spissmakkeren. Avslutningen gikk like utenfor venstre stolpe.

Runavik yppet seg
Et snaut kvarter før pause var Zahora på farten igjen. Nok en gang var Steffen Iversen arkitekt, da han fant 27-åringen med en fin lobb. Headingen gikk i stolpen og ut.

Det var imidlertid ikke bare Zahora som hadde fått sjansen for RBK. Også unggutten Kjell Rune Sellin hadde blitt funnet verdig en plass i startoppstillingen, og rett før pause gjorde han seg bemerket. Etter en dårlig corner fikk 20-åringen hodet på ballen, men avslutningen gikk like utenfor.

Runavik var heller ikke helt ufarlige i første omgang, og etter et kvarters spill kunne de faktisk tatt ledelsen. Oli Hansen headet et innlegg i tverrliggeren, og Rune Almenning Jarstein kunne puste lettet ut.

Punkterte kampen
Etter hvilen fortsatte Rosenborg å være det førende laget, og hjemmelaget hadde svært lite å by på mot Erik Hamréns gutter, men kunne alltids bidra med en hjelpende hånd.

I det 58. minutt fikk Rosenborg corner, og etter mye fram og tilbake endte den opp i mål. Det var vanskelig å se hvem som var sist på ballen, Mikael Lustig var i nærheten, men til slutt var det vertenes Meinhard Jónson som fikk kreditert scoringen.

Lustig skulle likevel få sin scoring. Like før full tid ble nemlig innbytter Trond Olsen felt inne i 16-meteren av Oli Hansen, og dommeren dømte straffe. Fra krittmerket var Lustig sikker som det banken en gang hadde rykte på seg for å være, og dermed kunne Rosenborg juble for det som trolig blir en lett vei videre til neste runde.

Returkampen spilles på Lerkendal torsdag den 9. juli.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere