RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Lartsen/Scanpix

– Skremt over forskjellen

Sist oppdatert:
Lillestrøm ble utspilt av FC København.

ÅRÅSEN (Nettavisen): LILLESTRØM-FC KØBENHAVN 2-4: Kampen mellom det som for kun et år siden kunne vært «kampen om Skandinavias fotballtrone» – og for drøyt to år siden var nettopp det – var torsdag redusert til en kamp mellom giganten og dvergen:

FCK ligger som nummer to i SAS Ligaen, og har flest poeng i snitt per kamp. Lillestrøm på sin side ligger tredje sist på tabellen og har åtte cupfinaler igjen før ny kontrakt er sikret i Tippeligaen.

15-3 i målsjanser
Akkurat den forskjellen syntes godt på Åråsen torsdag kveld. FCK kjørte over sin norske motstander, og vant sjansestatistikken med 15-3, om enn etter Ståle Solbakkens tall.

– Jeg er skremt over forskjellen, innrømmer LSK-trener Erland Johnsen.

Han så sitt lag redusert til statister, spesielt etter at LSK utlignet til 2-2 kvarteret før full tid. Tre minutter fikk LSK lov til å juble for noe som i alle fall kunne se pent ut på papiret, men danskene hadde ikke tenkt å ta til takke med en U på kupongen. FCK-kjerra ble satt opp noen gir, og to kjappe scoringer ble resultatet. Lillestrøm ble rett og slett fullstendig avkledd, og innrømmer det.

(saken fortsetter)

– Det var stor forskjell på lagene i dag, sier Simen Brenne tørt.

– Blottet for tempo
FCKs trener Ståle Solbakken mener hovedforskjellen sitter i beina, og bruken av disse.

– De er blottet for tempo, sier den gamle LSK-helten.

– Det er den største akilleshælen i internasjonal fotball. De virket som de hadde troen før kamp, men de var maktesløse der ute.

Og akkurat det er ingen understatement. Kun ti minutter brukte bortelaget før de satte 1-0, hvor nettopp tempoforskjellen var den store forskjellen. César Santin satte fart, parkerte Frode Kippe fullstendig, og kunne trille inn returen fra Otto Fredrikson. Finnen fikk mye å gjøre, og gjorde det bra, men skulle LSK hatt noen mulighet måtte han ha murt igjen området mellom målstolpene sine.

To gir, to mål
Almeida fikk stå helt umarkert etter en snau halvtime og dyttet ballen mellom beina på finnen, og alle teoretiske muligheter for et LSK-avansement forsvant. Fem mål på en time er umulig på dette nivået, men Olivier Occean ga i alle fall LSK-supporterne noe å klappe for da han headet inn 1-2 etter en halvtime, Simen Brenne det samme da han dunket inn 2-2 kvarteret før slutt: Et ran, men FCKs sluttspurt og oppgiring holdt i alle fall til en komfortabel borteseier.

Dermed har LSK kun serien igjen å konsentrere seg om, og på mandag venter serieleder Stabæk.

– Det var i alle fall en god treningsøkt før den kampen, sier Simen Brenne galgenhumoristisk.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Fotballgal? Prøv det norske spillet Managerleague

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere