*Nettavisen* Sport.

– Som Barcelona på speed

Foto: Reuters

Det ble dramatikk mellom Tsjekkia og Hellas i tirsdagens EM-kamp.

12.06.12 23:46

EM – GRUPPE A
HELLAS – TSJEKKIA 1-2: Det var et tydelig revansjesugent Tsjekkisk lag som gikk på banen etter å ha tapt sin åpningskamp mot Russland hele 4–1.

Tirsdag kveld var det Hellas som var motstander da lagene møttes til sin andre EM-kamp, og grekerne fikk tidlig merke at Tsjekkerne hadde noe å bevise. Etter bare seks minutter hadde nemlig Tsjekkia scoret hele to ganger.

– De kom ut som om de var Barcelona på speed. Det så ut som om de på de ti første minuttene så ut til å revolusjonere fotballen, sa en tydelig imponert Canal 9-ekspert Lars Tjærnås i pausen.

Også målscorer Petr Jiracek var strålende fornøyd med Tsjekkias pangstart.

- Etter fem minutter ledet vi med to mål. Så falt vi litt ut av spillet, og de begynte å presse oss tilbake. Vi spilte strålende, men i andreomgang presset de oss tilbake. Vi måtte kjempe, og vi klarte det, sa målscorer Jiracek til Uefa etter kampen.

- Vi må ikke hvile på våre laurbær. Vi vet at vi måtte kjempe for seieren. Nå må vi konsentrere oss om neste kamp som er veldig viktig, sa Jiracek.

Med tap mot Russland trengte Tsjekkia poeng mot Hellas i sin andre EM-kamp for å kunne ha et realistisk håp om å ta seg videre til kvartfinalen.

Hellas på sin side var fornøyd etter å ha klart uavgjort mot vertsnasjon Polen i sin første kamp, og ville få et godt utgangspunkt med seier mot Tsjekkerne tirsdag kveld.

Scoret to på tre minutter
Men grekerne slet stort før pause på Stadion Miejski we Wroclawiu. Allerede etter 2 minutter lå de nemlig under 1–0.

Tsjekkias Petr Jiracek ble spilt alene igjennom og Wolfsburg-spilleren gjorde ingen feil da han satte ballen bak Hellas-keeper Konstantinos Chalkias.

Målet er den tredje raskeste scoringen i EM-historien.

Men Tsjekkerne, kledt i rødt for anledningen ga seg ikke med det. Kun tre minutter senere doblet de ledelsen da Theodor Gebre Selassie fikk ballen fra Tomas Rosicky på høyrekanten, før han sendte ballen inn til Vaclav Pilar som kjempet ballen i mål.

Chalkias burde avverget innlegget fra Selassie, men den greske målvakten klarte ikke å hindre ballen i nå Pilar som altså satte inn 2–0 for de rødkledte.

Tsjekkerne fortsatte å presse de tidligere europamesterne også etter sin andre scoring, men satte ned tempoet noe utover omgangen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

Hellas på sin side fikk flyttet laget sitt lenger opp på banen, men var for upresise og slet med å komme til de store sjansene.

Annullert scoring
Fire minutter før hvilen trodde riktignok mange at grekerne hadde redusert da Vassilis Torossidis slo et perfekt innlegg til Georgios Fotakis som headet ballen i mål.

Dessverre for grekerne hadde linjemannen allerede vinket korrekt av for offside, og dommeren annullerte målet.

Dermed kunne Tsjekkia-kaptein Tomas Rosicky og hans lagkamerater gå fornøyde til pause med en 2-0-ledelse.

Kun to minutter etter pausen så det ut til at Tsjekkia igjen skulle få en pangstart da Milan Baros fikk ballen foran mål, men den tidligere toppscoreren klarte ikke å få kontroll på ballen.

Cech med keepertabbe
Kontroll på ballen klarte heller ikke Tsjekkia-keeper Petr Cech å få da han skulle plukke opp et gresk innlegg. På klønete vis mistet Chelsea-keeperen ballen til innbytter Theofanis Gekas som kunne sette inn reduseringen for Hellas.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Dermed ble det igjen spenning i kampen, som Tsjekkerne så ut til å ha full kontroll på før hvilen.

Hellas gjorde som mange ganger før og begynte å slå langt opp mot Tsjekkernes 16-meter for å jakte scoring.

Til tross for presset klarte Hellas dessverre for grekerne ikke å komme til de store mulighetene.

Forsvarte seg bra
Tsjekkia jaktet kontringer, men også de slet med å komme til de store mulighetene etter pausen, og så ut til å ha nok med å forsvare seg mot grekernes langpasninger.

Noe de klarte bra, og da dommeren blåste av for full tid var stillingen fortsatt 2–1.

Tsjekkia avgjorde dermed hele kampen på de seks første minuttene, og kan juble for tre viktige poeng i gruppe A.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.