*Nettavisen* Sport.

– Terry en legende uansett

Foto: (Reuters/Scanpix)

Selv Frank Lampard begynner å tvile på John Terrys framtid i Chelsea.

Etter at spekulasjonene om at Manchester Citys manager Mark Hughes var villig til å betale opptil 350 millioner for klubb- og landslagskapteinen kom på banen, er det få som vet hvor John Terry spiller neste sesong.

Selv ikke kompisen Frank Lampard.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Hele laget ønsker at Terry blir i Chelsea, men Lampard selv, som var nære på en gjenforening med tidligere trener Jose Mourinho i Inter i fjor sommer, uttaler seg litt annerledes.

Lampard vil at Terry skal bli, men presiserer at kollegaen fortjener å kunne velge selv hvor han vil spille, siden han har vært i Chelsea helt siden han løp rundt på banen med spillertrøye i størrelse small.

Opplevde det samme
- Jeg vet ikke hva han vil gjøre. Jeg har selv vært i Johns sko, men alle vet at klubben vil at han skal bli. Jeg hadde muligheten til å dra i fjor sommer, for å dra til en manager jeg likte, men jeg kom frem til at tidspunktet ikke var helt det rette, sier Lampard til The Times.

- Det fikk meg til å tenke mye. Det var ikke en lett avgjørelse, og jeg synes ikke at folk skal kritisere John. Du kan aldri glemme det han har gjort for Chelsea. Han vil alltid være en legende. Jeg håper og jeg er ganske sikker på, uansett hva som skjer, at han fortsatt vil være en legende her.

Chelsea skal gjøre alt for å få Terry til å bli. En økning av lønnen fra 1,35 millioner til 2 millioner i uken på en femårskontrakt skal være et av virkemidlene. Men Lampard tror at pengene ikke vil være avgjørende for Terrys valg.

- Det er tross alt City
- Folk burde respektere hans rett til å velge. Når man er en såpass god spiller vil slike ting skje, og man må da gjøre et valg. John er en hederlig mann og det er ikke penger og slikt som avgjør da.

- Jeg kjenner John. Jeg vet at han tenker på hva som er det rette å gjøre for ham som spiller og for sin karriere. Ingen burde tvile på at han vil spille for suksess. Ingen burde tvile på at han er en vinner. Dette handler ikke om penger og folk burde ikke se så svart og hvitt på det.

- Det er forståelig fordi det er tross alt snakk om Manchester City, men det er opp til Terry hva som skjer videre. Jeg kan bare si at jeg er stolt hver gang jeg spiller med ham. En klubb vil gjerne gjøre alt for å få en spiller som John Terry til å bli. Så enkelt er det.

- Sturridge now is not a star
Både Lampard og Terry er med i oppkjøringen til den kommende sesongen. De vant 2-0 over Seattle Sounders i manager Carlo Ancelottis første kamp.

Kampen var for øvrig mest interessant fordi Dean Sturridge gjorde en meget lovende debut med et mål og en målgivende. Ancelotti ville imidlertid få Sturridge raskt ned på jorden igjen og uttalte med sin heller dårlige engelsk: «Sturridge now is not a star».

Chelseas sesongoppkjøring fortsetter med et møte mot Mourinhos Inter i California i morgen kveld. Resultatene fra den og de andre Premier League-lagenes treningskamper kan du se her.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.