– Vår svakeste kamp på lenge

Foto: Ned Alley/Scanpix

Rosenborg-trener Erik Hamrén var svært skuffet over sitt eget lags innsats mot Qarabagh.

17.07.09 22:42

ROSENBORG – QARABAGH 0-0:

LERKENDAL STADION (Nettavisen): Et Rosenborg-mannskap på lavgir ble enkel kost for disiplinerte Qarabagh-spillere, som lyktes hundre prosent med sin ultradefensive taktikk.

– Vi spilte vår svakeste kamp på svært lenge og kom aldri opp på det nivået som skal til for å vinne kamper i europacupen. Skuffende og en smule frustrerende, sier Erik Hamrèn.

Tom for energi
RBK-treneren vil imidlertid ikke unnskylde den svake innsatsen mot et lag fra den innerste delen av den europeiske fotballbakgård med det drepende kampprogrammet mannskapet hans har vært gjennom den siste tida.

– Jeg har ingen forklaring på hvorfor det gikk så tungt i dag. Guttene så ut til å mangle energi og fikk aldri fart på beina. Det er lenge siden vi har skapt så få målsjanser i en kamp som mot Qarabagh. Vi møtte veggen og da blir det vanskelig å vinne mot et lag som satser alt på å forsvare seg og som i tillegg er dyktige til det.

Hamrèn legger ikke skjul på at han er skuffet over det laget hans presterte.

– Klart jeg hadde forventet mer både av hver enkelt spiller og av laget. Dette er for dårlig og vi har satt oss selv i en unødvendig vanskelig situasjon foran bortekampen. Vi burde ha vunnet både med ett og to mål på Lerkendal, sier han.

Og legger kjapt til:

– Dette handler ikke om vilje og innstilling. Det dreier seg om mangel på overskudd.

Bortemål kan avgjøre
Trøsten for trønderne får være at de klarte å unngå baklengsmål og at en scoring i Baku neste uke kan være nok til å gå videre til tredje kvalikrunde i Europa League.

– Erfaringsmessig er den første kampen mot ukjente motstandere alltid vanskelig. Nå har vi lært dette laget å kjenne og jeg mener bestemt at vi kan slå dem borte. Men akkurat nå orker jeg ikke tenke på returoppgjøret. Det får vi komme tilbake til neste uke, sier Hamrèn.

Svensken sendte sine elever på ferie etter torsdagens match. Hele tre dager skal de få «late seg» før de igjen må snøre på seg fotballstøvlene og finpusse formen før returmøtet i Aserbajdsjan.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.