– Vi har muligheter

Foto: Afp

Mushaga Bakenga vet bedre enn lagkameratene hva som venter i Europaligaen.

19.09.13 16:00

Torsdag kveld innleder Bakengas danske arbeidsgiver Esbjerg sitt Europa-eventyr med bortekamp mot Standard Liege. For Bakenga betyr det retur til Belgia – og et møte med et lag han kjenner godt.

Den tidligere Rosenborg-spissen forlot Trondheim til fordel for Club Brugge i fjor, og ble så utlånt til Cercle Brugge. I sommer gikk så turen videre til dansk fotball.

Bakenga kjenner belgisk fotball godt.

– Jeg har vært her i Liege tre ganger tidligere, så jeg kjenner stedet utmerket godt. Jeg kjenner også Standard Liege, og jeg vet hvordan laget spiller. Jeg ser at det er muligheter for oss, sier 21-åringen til danske Ekstra Bladet.

At turen til Belgia bringer tilbake noen spesielle følelser, vil han imidlertid ikke være med på.

– Det er egentlig ikke noe spesielt ved å være her. Jeg spiller fotball hvor som helst, sier Esbjerg-proffen.

Trener Niels Frederiksen avviser at han har fått mange råd fra sin nye norske spiss før torsdagens kamp.

– Jeg har ikke fått så mange, fordi han fortsatt er ny i klubben. Vi har analysert Standard Liege grundig og er uansett godt forberedt, sier han.

Standard Liege leder den belgiske toppdivisjonen etter sju serierunder. Så langt har ikke klubben avgitt et eneste poeng.

Esbjerg er på sin side på sjetteplass i den danske Superligaen. Mushaga Bakenga fikk sin debut for Jyllands-klubben i lørdagens seriekamp mot Ståle Solbakkens FC København. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.