*Nettavisen* Sport.

– Vi skulle vunnet mer

Ikke bare påførte de Stabæk årets første tap. Morten Moldskred (28) mener at TIL burde vunnet med enda større sifre.

28.06.08 22:35

NADDERUD (Nettavisen): STABÆK-TROMSØ 2-4

Det begynte som det pleier på Nadderud: Stabæk tok ledelsen og Daniel Nannskog scoret. Men så fikk TIL-spissen Morten Moldskred fart på beina og alt ble annerledes. To scoringer og én målgivende på TIL-spissen sørget for sjokkseier på Nadderud.

- Jeg synes vi vant fortjent. De presset oss hardt i andreomgang, men de hadde ikke veldig mange store sjanser, sier Moldskred til Nettavisen.

Det er ikke første gang han har sjokkert på Nadderud. For fem år siden scoret han hat-trick i en cupkamp mot Stabæk – den gang for Aalesund.

(Spillerbørsen ser du i faktaboksen til høyre)

Mål-skred
Moldskred, som scoret 11 av sine 12 mål i 2007 på høsten, slet med skader i hele vinter. Først i mai var han skikkelig tilbake, og i de siste kampene har han og Sigurd Rushfeldt blitt stadig farligere på topp. Mot Stabæk var fyrverkeriet i fullt fyr. Men selv om Stabæk presset TIL bakpå gjennom hele andreomgangen, mener Moldskred at TIL kunne vunnet enda mer.

- Vi skulle scoret enda flere. Hvis vi bare hadde vært litt mer nøyaktig på overgangene, så hadde vi vært helt alene gjennom. Da kunne vi scoret to eller tre til, sier han.

Rushfeldt gjorde 4-2 på en slik overgang, etter at Moldskred spilte ham fram og Stabæk-keeper Jon Knudsen og midtstopper Morten Skjønsberg ikke ble enige om hvem som skulle ta ballen. Dermed snappet «Rush» ballen og satte den ned i det lengste hjørnet.

(Trykk play i videovinduet under for å se høydepunktene)

250029

Ketsjup-effekten
Tromsø var laget med færrest scorede mål før den 11. serierunden, med fattige seks mål på ni kamper. Så plutselig scorer de fire mål på 40 minutter – attpåtil mot det laget som hadde sluppet inn færrest (fire baklengs på ti kamper). TIL-trener Steinar Nilsen tror han vet hvorfor.

- I dag fikk vi uttelling på de sjansene vi ikke har fått uttelling på tidligere i sesongen, sier Nilsen til Nettavisen.

- Det var lurt å kjøre spissene høyt i banen, det fikk vi betalt for. Og at vi scorer rett etter at de gjorde 1-0 og 2-3, var utrolig verdifullt. Det ga nok Stabæk en psykisk knekk.

- Ballen er rund, sier Moldskred, og gliser:

- Vi har spilt bra i hele år og skapt en del sjanser, men ikke scoret. Derfor er det fortjent at vi får god uttelling i dag.

Utlikningen til 1-1 var en merkelig scoring, et forsøk på innlegg fra dødlinja endte i en bue over keeper og i mål. Og Moldskreds 3-1-scoring var et frekt skudd fra kanten av 16-meteren som tok keeperen på feil bein.

- Den første var nok litt heldig, jeg prøvde å kippe den over på bakerste. Jeg måtte smile da jeg så den gikk inn. På den andre scoringen så jeg åpningen og bare klinket til.

Kroppen i form
Etter lyskeskaden som holdt ham ute i de første fem seriekampene, er han nå fullt restituert. I fjor høst bøttet han inn mål som Ole Martin Årsts erstatter.

- Jeg kan ikke huske sist at kroppen har føltes så bra. Det er godt å vite. Før var jeg usikker på om lysken holdt, men nå er jeg godt trent og trygg på meg selv, sier Moldskred, som skrev en ny toårskontrakt med TIL før sesongen.

Steinar Nilsen må smile:

- Morten gjorde det han skulle, og han og Sigurd er et fantastisk spisspar. Men jeg må si at hele laget viste en utrolig vinnervilje i dag. Jeg har sett det på treningen hele uka, alle gutta har vært ivrige etter å reise seg etter hjemmetapet for Fredrikstad før ferien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.