RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vil koste blod og svette

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Bjarne Berntsen har forberedt spillerne sine på at EM-skjebnekampen mot Island blir den reneste krigen.

Tammerfors (ANB): Mandag satt landslagssjefen på tribunen i Tammerfors da Norges tok neste motstandere åpnet mesterskapet i Finland mot hverandre. Rogalendingen fikk som ventet se et meget fysisk islandsk lag – som gikk knallhardt til i duellene.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

To franske spillere måtte byttes ut underveis etter å ha pådratt seg kutt som måtte sys.

– Det blir krig mot Island. De er fysisk knalltøffe, og det kommer til å koste blod og tårer for å slå dem, konstaterer Berntsen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Ikke bevisst stygge
Han har på ingen måte glemt møtet med jentene fra sagaøya i Portugal tidligere i år. Den gangen ble de norske jentene tatt på senga og tapte 3-1.

– Det var også en meget tøff fysisk batalje. Islendingene er ikke bevisst stygge, men de bruker fysikken bevisst. Det er vi forberedt på, sier landslagssjefen.

– Betyr det at du kan komme til å bruke andre spillertyper enn mot Tyskland?

– Det kan godt være, svarer Berntsen hemmelighetsfullt.

Rogalendingen mener samtidig at åpningskampen mot Tyskland viste at de norske jentene har fysiske forutsetninger for å gi islendingene kamp. Ikke minst på dødballer.

– Noe av det som gledet meg mest ved åpningskampen var at vi produserte sjanser på dødballer mot et så fysisk robust lag som tyskerne. Vi skapte to målsjanser på corner og én på frispark, sa Berntsen.

Må bruke kantene
Dagen derpå fant han også flere ting å sette positivt fortegn ved i sin kampanalyse.

– Det var godt å se den enorme viljen jentene viste til å ofre seg i eget felt. Flere ganger blokkerte vi gode tyske skuddforsøk, sa han.

Foran skjebnekampen mot Island er samtidig mye som må rettes på.

– Det handler først og fremst om de valgene som blir gjort med ballen. I tillegg må vi i større grad bruke spissene og kantspillerne, sier Berntsen – som mener både Island og Frankrike levde opp til forventningene i mandagens åpningskamp.

– De var akkurat så gode som jeg regnet med. Jeg anser fortsatt Tyskland som det klart beste laget i gruppa, men alle kamper lever sitt eget liv, sier landslagssjefen.

Alt tyder på at Norge må slå Island for å ha en mulighet til å nå kvartfinalen. Samtidig kan målforskjellen ha blitt påført så store sår mandag at det også er nødvendig å ta ett poeng mot Frankrike i den siste gruppespillkampen. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere