*Nettavisen* Sport.

1-2-tap er bra nok for Norge

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Drillo vil ikke være veldig skuffet dersom det blir 1-2-tap mot Portugal. Les hvorfor.

04.06.11 12:45

LISBOA (Nettavisen): Takket være 1-0-seieren mot Portugal på Ullevaal Stadion i september i fjor, sitter Norge med de beste kortene på hånden når EM-kvalifiseringen går inn i sin avsluttende fase.

Trepoengsledelsen til Portugal og Danmark gir Norge rom til å tåle tap i Lisboa lørdag kveld. Tapet bør imidlertid ikke være med mer enn ett mål. Og helst komme med norsk scoring i tillegg.

- Ikke usannsynlig
Landslagssjef Egil Drillo Olsen innrømmer overfor Nettavisen at et 1-2-tap faktisk vil være et bra resultat for Norge.

- Jo da. Da vil vi i så fall gå foran Portugal på innbyrdes oppgjør hvis vi havner likt på poeng. Det er faktisk ikke et usannsynlig scenario, mener den 69 år gamle suksesstreneren.

Dette betyr at dem som titter på Viasat 4 de siste to timene før midnatt lørdag, vil kunne få se et norsk landslag som fokuserer på å forsvare seg selv om Portugal leder.

- Jeg vil ikke øke risikoen veldig mye, for 1-3 er veldig mye dårligere enn 1-2, konstaterer Drillo.

For en gjennomsnittlig interessert tilskuer vil det selvfølgelig se rart ut dersom Norge ligger i forsvar på stillingen 1-2.

- Det kan bli et scenario. Det betyr jo ikke at vi ikke prøver, selv om vi ikke kjører opp alt som er av folk, poengterer Olsen.

- Seier vil være en bragd
Norge vil med seier – man vet aldri, det kan jo skje – stå med 13 poeng etter at fem av åtte kamper er spilt. Portugal vil da være seks poeng bak, mens Danmark er minst tre poeng og maksimalt seks bak – avhengig av utfallet av deres kamp på Island.

Fire poeng fra kampene mot Danmark, Kypros og Island vil da være et godt nok utbytte til å holde Portugal bak.

- Seier vil være en stor bragd og føre oss veldig, veldig nær et sluttspill, fastslår Drillo.

Uavgjort vil også være et svært godt resultat for Norge. Da beholder Drillos forspranget på tre poeng til Portugal, hvilket betyr at seier mot både Kypros og Island sammen med minst ett poeng borte mot Danmark, vil være nok til at Portugal ikke kan ta dem igjen.

Har svakheter defensivt
Bildet ser svært annerledes ut med tap. Dersom Danmark samtidig slår Island, vil Portugal, Norge og Danmark alle ha ti poeng før de tre siste kampene. Danmark har igjen både Portugal og Norge, men har samtidig også fordel av hjemmebane i begge disse kampene.

- Det dumme nå er at Portugal ser ut til å være bedre i støtet enn på veldig lenge. De kjørte fullstendig over Finland, 14-1 i målsjanser. Men defensivt har de svakheter. De gjør feil, de også, konstaterer Egil Olsen.

Uansett er det en god sjanse for at gruppen vil bli avgjort på målforskjell.

Skulle Norge og Portugal for eksempel ende på topp i gruppe H og med samme poengsum, vil førsteplassen altså gå til det laget med best resultat i de to innbyrdes oppgjørene. Norge vant 1-0 i Oslo – det kan vise seg et EM-sluttspill verdt.

HTML EMBED

Annonsebilag