RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: KELD NAVNTOFT (Afp)

12 mann vs. Solbakken

Rubin Kazan har trolig flere mann på banen i løpet av kampen enn på tribunen når de møter FC København.

Oslo (ANB): Ståle Solbakken trenger neppe bekymre seg for å bli overdøvet av bortefansen i mesterligaåpningen mot Rubin Kazan. Det russiske topplaget inntar nemlig ikke Parken i København med den helt massive støtten i ryggen i kveld.

Ifølge FC Københavns egne hjemmesider er det nemlig ventet at bare 12 Rubin-fans kommer fra Russland for å overvære oppgjøret.

32.000 solgt
De 12 får til gjengjeld godt med plass å boltre seg på. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) stiller nemlig krav om at bortelagets supportere skal ha en egen inngang i forbindelse med kampene i mesterligaen. Det gjør at FC København-ledelsen har måttet holde av et felt bestående av 1500 plasser til tilreisende russere.

Om ikke de 12 russerne skulle bidra all verden, er det uansett godt håp om god stemning i Parken i kveld. Totalt er det solgt 32.000 billetter til arenaen som i mesterligaen har en totalkapasitet på 35.500.

Det betyr klingende mynt i kassa for Ståle Solbakken & co – som også sikret seg 30 millioner kroner ved å kvalifisere seg for høstens europeiske fotballfest.

Les også: - Solbakken bør dra på stand up-turné

Pene inntekter
Og pengene vil fortsette å renne inn. For hver kamp om spilles i gruppespillet tilføres klubben ytterligere fire millioner, melder danske medier. Videre gir hver hjemmekamp ti millioner kroner i overskudd – forutsatt at Parken er utsolgt.

Det stopper heller ikke der, skriver Ekstrabladet. Hver seier er verdt sju millioner, mens uavgjort gir rundt det halve.

Til slutt får klubben også en andel av den markedspotten i mesterligaen. Ekstrabladet anslår at det kan beløpe seg til 20 millioner kroner. Dermed kan FCK totalt bli tilført godt over 100 millioner i løpet av høsten. (ANB)

Spill direkte på langoddsen her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere