*Nettavisen* Sport.

12 spisser i A-stallen

Foto: AFP/Scanpix

Mark Hughes overtok en svært spisset A-stall etter Sven-Göran Eriksson.

21.07.08 18:24

Manchester City har alltid vært en klubb som trives med å bruke penger på spillerkjøp - men interessen for spillersalg har ikke nødvendigvis vært like stor.

Da Mark Hughes overtok managerjobben etter Sven-Göran Eriksson, hadde City utrolig nok 12 spisser i A-stallen.

Tre mann ut
Nå er Emile Mpenza og Paul Dickov frigitt, mens Georgios Samaras er solgt til Celtic og brasilianske Jo er kjøpt inn fra CSKA Moskva.

Dermed har Hughes redusert antall spisser til ti...

Salgsjobben er ikke over ennå, med andre ord. Rolando Bianchi og Bernardo Corradi selges trolig tilbake til Italia - og Valeri Bojinov kan fort havne samme sted.

Satser på Evans
Hughes har nemlig gjort det klart at han vil satse på unggutten Ched Evans kommende sesong. 19-åringen imponerte på lån i Norwich i fjor og scoret på omtrent sitt første spark på ballen da han debuterte for det walisiske landslaget tidligere i år.

Evans skrev torsdag under på en ny treårskontrakt.

- Han har vært fremragende i sesongoppkjøringen og vi er veldig fornøyde med at vi har sikret oss ham. Jeg tror jeg kommer til å frustrere mange lag i Championship fordi han ikke kommer til å bli leid ut i dette vinduet, sier Hughes ifølge BBC.

Ched Evans og Jo vil få konkurranse fra Nery Castillo fram til januar, da utlånsavtalen hans utløper. I tillegg vil Benjani Mwaruwari garantert få spilletid.

Unge Daniel Sturridge gjorde også et godt inntrykk da han fikk sjansen forrige sesong.

På spissjakt
Ironisk nok - med tanke på alle spissene i klubben - foretrakk både Sven-Göran Eriksson og forgjengeren Stuart Pearce å spille et 4-5-1-system. Mark Hughes har stort sett brukt 4-4-2 i Blackburn, men også han flørtet med 4-5-1 mot slutten av sin regjeringstid på Ewood Park.

City har for øvrig også kvittet seg med Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Geovanni (Hull City) og Sun Jihai (Sheffield United) i sommer.

Ifølge The Times ønsker Mark Hughes faktisk å kjøpe inn enda en spiss, som makker for Jo, samt en sentral midtbanespiller, en kantspiller og en forsvarsspiller. Muligens også en keeper, dersom Kasper Schmeichel blir solgt eller leid ut.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.