Gå til sidens hovedinnhold

13-åring utestengt på grunn av rasisme

Slipper ikke inn på kamper på «overskuelig framtid».

Den grusomme og tilsynelatende endeløse rasismesagaen i England fortsetter med nok et kapittel. Denne gangen er det i The Championship den ufyselige oppførselen har funnet sted.

Bolton-spiller Marvin Sordell skal nemlig ha fått rasistiske tilrop slengt etter seg av en 13 år gammel gutt under en kamp mot Millwall for en måned siden, og gutten, som er Millwall-supporter, har blitt utestengt fra alle klubbens hjemmekamper i overskuelig framtid.

Millwall fikk brev med konklusjonen fra det engelske fotballforbundet onsdag, og la ut følgende melding på sin hjemmeside:

«Etter etterforskningen har vi identifisert og intervjuet en 13 år gammel gutt, som har innrømmet en verbal utveksling med Marvin Sordell hvor hetsende språkbruk ble brukt. Personen har blitt utestengt fra Millwalls kamper i overskuelig fremtid, men som klubb følte vi også, med tanke guttens alder og bakgrunn, at det er vår plikt å spille en rolle i å utdanne og rehabilitere ham.»

Av hensyns til guttens unge alder, har Millwall tilbudt ham å gå gjennom et utdanningsprogram via organisasjonen «Millwall for All», som jobber for likeverd, antirasisme og verdier generelt.

Gutten skal allerede ha skrevet et brev til Sordell og beklaget ordbruken, og Bolton-spilleren aksepterte unnskyldningen.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!