RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13 av 18 fra Elfenbenskysten

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Dimitar DILKOFF
Sist oppdatert:
Det belgiske topplaget Beveren nyter godt av sine kontakter i Elfenbenskysten. 13 av 18 spillere i A-lagstroppen er fra det vest-afrikanske landet.

Storlagene Anderlecht, Club Brugge og Standard Liege soper det som er av belgiske talenter. Det gjør at enkelte klubber har begynt å se andre steder etter spillere.

Eget fotballakademi
De siste 20 årene har det vært mange unge afrikanere som har startet sin profesjonelle karriere i Belgia, men ingen klubber har tøyd strikken så langt som det Beveren har gjort.

Jean-Marc Guillou er teknisk direktør i klubben, men driver også sitt eget fotballakademi i den ivorianske storbyen Abidjan.

Det har åpnet porten for talenter fra Elfenbenskysten. Beveren har allerede tjent gode penger på å selge Yaya Toure (lillebror av Arsenals Kolo) til Metallurg Donetsk og Gilles Yapi-Yapo til Nantes.

Denne sesongen er 13 av A-stallens spillere fra Elfenbenskysten. Mer oppsiktsvekkende blir det når A-stallen totalt teller 18 mann. De fem siste er belgiske, men av disse er det bare midtstopper Kristof Lardenoit og stortalentet Björn Vleminckx som har fått særlig spilletid.

Samarbeid med Arsenal
I enkelte kamper har Beveren stilt med en hel startellever fra Elfenbenskysten.

Klubben har også et samarbeid med Arsenal, hvor de fungerer som farmerklubb for The Gunners. Derfor kan Beveren være et steg på veien mot London for de mest talentfulle av Kolo Toures landsmenn.

Forsvarsspilleren Emmanuel Eboué og midtbanespilleren Marco Né var begge med Arsenal på treningsleir i sommer, og begge skal være aktuelle for en overgang i januar. Størst sjanse er det for at Eboué havner på Highbury. Chelsea skal også ha fattet interesse for Né.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere