*Nettavisen* Sport.

13 klubber ser Borges

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Minst 13 utenlandske klubber kommer for å studere Celso Borges på Stadion i ettermiddag. Mange av dem er tyske.

02.04.11 09:08

- Det må vi leve med. Jeg liker ikke fokuset på det fordi det kan forstyrre spillerne, men lite vi kan gjøre med det, sier FFK-leder Svein Johannessen til Østfold-avisa Demokraten.

- Vi har flere attraktive spillere, men det er klart at Borges-saken og medieomtalen har skapt ekstra interesse, medgir Johannessen.

Flere FFK’ere, som eksempelvis Tarik Elyounoussi og Raio Piiroja, vil sånn sett kunne profittere på den ekstra oppmerksomheten Celso Borges har sørget for. Begge har fortsatt ambisjoner om spill i større ligaer om muligheten skulle dukke opp igjen.

Følg FFK - Viking LIVE fra kl. 16!

FFK avgjør salg
Selv om et salg av Celso Borges ble lagt dødt i siste overgangsvindu har Rosenborg allerede slått fast at de vil komme tilbake med et bud i sommer.

- Det undrer meg at de offentliggjør det i klartekst; det gir oss i hvert fall gode kort på handa. Det får vi bare takke for, sier FFK-lederen.

- Jeg er overbevist om at det kommer flere tilbud dersom Celso fortsetter i samme stil, sier han.

- Det er kjent at en investeringsgruppe eier 50 prosent av Celso Borges. Hvilket press kan de legge på klubben om å selge?

- Regelverket slår klart fast at det er klubben som tar avgjørelsen. Vi informerer selvsagt de som har eierinteresser om eventuelle tilbud, men det er uansett klubben som bestemmer om vi vil selge, slår Johannessen fast.

Å selge de beste spillerne kan gi kortsiktig gevinst, men kan på sikt være et tveegget sverd.

- Vi må forsøke å tenke litt fram i tid. For meg er det aller viktigste at vi er i eliteserien også i 2012.

Positivitet overalt
Selv om han er lettere oppgitt over en del agenter som opererer i markedet, gleder FFK-lederen seg over situasjonen klubben nå er i.

- Ser vi et år tilbake, er det to forskjellige verdener. Vi møter positivitet overalt. Nå er det opp til oss å forvalte all velviljen. Faren er at omgivelsene tror vi er bedre enn vi er, men vi har utvilsomt et spennende mannskap, hevder Johannessen.

Det mørke fastland
I all glede over det som skjer i FFK er det en mørk sky som henger over klubben og som plager lederen.

- Treningsforholdene bremser utviklingen vår. Ingen klubb i Tippeligaen har så dårlige treningsforhold som oss. Vi håper å få realisert planene om nytt gress med undervarme på Mercur.

Vi er veldig handikappet slik det er nå, men vi jobber knallhardt sammen med kommunen for å få til en løsning så raskt det går. Jeg drømmer om at vi får det til allerede til høsten, sier Svein Johannessen.

Les flere nyheter fra Fredrikstad på demokraten.no.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.