RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

13 prosent bedre med Michael Essien

Statistikken gir Guud Hiddink rett i at Chelsea blir vonde å møte når Michael Essien snart gjør comeback.

Både Michael Essien og Ricardo Carvalho spilte for Chelseas reservelag mandag kveld. Det er gode nyheter for londonlaget.

Essien har ikke spilt for Chelsea siden han skadet kneet under en landslagssamling i september. Ghaneseren regnes som en av de viktigste brikkene til de blåkledte, og scoret ett av reservelagets mål i 3-4-tapet for Aston Villa.

- Jeg har fulgt Essien på treningsfeltet og han er nær, veldig nær, et comeback. Vi vil ha flere muligheter med ham tilgjengelig, i forhold til lagets formasjon og taktikk. Det gir oss variasjonsmuligheter i resten av kampene, sier Guus Hiddink, nederlenderen som er Chelseas midlertidige manager.

Det er liten tvil om at Essien vil være en tilvekst. Chelsea har - etter at ghaneseren kom i 2005 - vunnet 71 prosent av de ligakampene Essien har spilt og kun 58 prosent av de kampene han ikke har spilt.

Chelsea møter Portsmouth i Premier League tirsdag kveld. Londonlaget ligger på andreplass, sju poeng bak serieleder Manchester United, men har spilt én kamp mer enn United.

- Hovedmålet, da vi snakket om at jeg skulle lede laget resten av sesongen, var å sikre automatisk kvalifisering til Champions League. Hva vi kunne gjøre ekstra, ville være ekstra. Jeg er ikke naiv. United har en veldig god stall og det være vanskelig å innhente dem, for å være realistisk. Men så lenge det er en mulighet, vet man aldri, sier Hiddink.

Han håper i de minste å hindre Manchester United i å vinne fem forskjellige turneringer denne sesongen.

- Jeg ville elsket å hindre Sir Alex Ferguson i å nå dette målet, smiler nederlenderen.

Nettavisen følger tirsdagens og onsdagens Premier League-kamper direkte her.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere