14-åring debuterte for Hønefoss

GA 14-ÅRING DEBUT: Rune Skarsfjord.

GA 14-ÅRING DEBUT: Rune Skarsfjord. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

– Vi hentet ham på Leos lekeland før kampen.

Hønefoss tok steget vekk fra bunnen med 3-1-seieren over Nest Sotra. Kreshnik Krasniqi (14) debuterte og ble den yngste spilleren i norsk toppfotball.

Krasniqi, som er født i 2000, startet sin fotballkarriere i Heradsbygda utenfor Hønefoss. Han er utviklet i Hønefoss Akademiet og betegnes som en god teknisk ballspiller. Han har blant annet deltatt på fotballforbundets talentleir i Porsgrunn.

Det var takket være Kevin Beugre to kjappe mål for pause, og Alexander Grovens frisparktreff elleve minutter etter pause som sikret en etterlengtet seier for Rune Skarsfjords mannskap. Steffen Skålevik som nærmest som vanlig for Nest-Sotras trøstemål.

– Vi hentet ham på Leos lekeland før kampen, humret Skarsfjord.

– Vi har en av de minste troppene i 1. divisjon og hadde mange spillere. Vi hadde med oss hele B-listen til Bergen. Jeg var ikke betenkt, for han er et stort talent. Jeg måtte bytte ham inn og spare noen av de andre til senere kamper, sa Skarsfjord.

B-listede spillere kan kun brukes i tre kamper uten å få A-kontrakt.

– Han koste seg utpå der og klarte seg godt i de minuttene han var ute der. Dette var god læring. Vi spiller med mange unge og lokale spillere. Da smakte seieren enda bedre, sa Skarsfjord.

Eirik Bakkes gutter sto for sesongens fjerde strake seier etter å ha avgjort kampen i 1. omgang med to mål.

Mahatma Otoo utnyttet en feil i Sandnes-forsvaret og scoret sikkert alene med målvakten. Da var det spilt bare tre minutter. Etter 26 minutter fikk Hannu Patronen gå uhindret til værs og heade inn 2-0.

Hjemmelaget kom seg noe etter sjokkåpningen, men reduseringen kom ikke før det var spilt en time. Aksel Berget Skjølsvik fikk så vidt pirket ballen i mål etter å ha vunnet en duell inne i Sogndal-feltet.

Den gode perioden til Sandnes Ulf resulterte ikke i flere mål, og Sogndal hadde egentlig grei kontroll.

Hødd kom under 0-1 borte mot Bryne etter at Vegard Landro scoret på straffe etter fem minutter. Eiril Ulland Andersen utlignet kort etter. I annen omgang sendte han gjestene i føringen, mens Torbjørn Kallevåg og Fredrik Aursnes sto for resten av målene. Dermed rykket laget fra Ulsteinvik opp til annenplassen med sine 21 poeng. Det er to poeng opp til serieleder Sogndal.

Bærum er også godt gående og rykket opp til tredjeplass på tabellen med 1-0-seieren borte mot Kristiansund. Riki Alba ble matchvinner med sitt mål snaue kvarteret før slutt.

Jerv fra Grimstad har heller ikke sluttet å imponere og mandag ble det 1-0-seier borte mot Ranheim. Hjemmelagets målvakt Even Barli var uheldig å slippe ballen i eget nett mot slutten av 1. omgang.

For Åsane har det stoppet helt opp etter en flott start. Strømmen utnyttet hjemmelagets dårlige form og påførte vertene sitt fjerde strake tap. Aleksander Melgalvis Andreassen, Ole Marius Aasen og Kristian Jahr scoret målene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag