Gå til sidens hovedinnhold

14-åring scoret og skrev seg inn i historiebøkene i Paraguay

Fernando Ovelar er et fotballtalent helt utenom det vanlige.

14 år gamle Fernando Ovelar ble søndag den yngste målscoreren i den paraguayanske toppdivisjonen, da han scoret for Cerro Porteño i byderbyet mot Olimpia.

Etter 14 år, ni måneder og 27 dager som jordboer greide unggutten bragden. Han gjorde det attpåtil i et oppgjør som er en klassiker i hovedstaden Asunción og regnes som det største i Paraguays øverste liga.

Til sammenligning var Martin Ødegaard 15 år og 118 dager gammel da han satte tilsvarende rekord i Norge for Strømsgodset i 2014.

Les mer: Solskjær sier han har Haaland-erstattere klare

I England og Premier League står tidligere Everton-spiss James Vaughan fortsatt med rekorden. I april 2005 scoret han 16 år og 270 dager etter fødselsdagen sin.

Fernando Ovelar er ikke gammel nok til å være over særlig mange aldersgrenser, men søndag var han altså stor nok til å bli tidenes yngste målscorer i hjemlandet. Mot Cerro Porteños aller argeste rival.

Talentet sendte Cerro Porteño opp i 1-0-ledelse.

- Fernando Ovelar gjorde en fantastisk innsats. Dessverre ble han ikke den hovedpersonen som han fortjente på grunn av alt som skjedde mot slutten av kampen, da Cerro Porteño-trener Fernando Jubero ifølge La Nación.

Kampen endte 2-2 etter at bortelaget utlignet på straffespark i det 13. tilleggsminuttet. En spiller fra hvert av lagene ble utvist fem minutter tidligere.

For tre uker siden debuterte Ovelar på seniornivå og ble tidenes yngste spiller som har debutert i den paraguayanske ligaen.

Ifølge BBC tilhører verdensrekorden for yngste målscorer på toppnivå Mauricio Baldivieso fra Paraguays naboland Bolivia. Baldivieso scoret i debuten sin for Aurora noen få dager før han fylte 13 år i juli 2009.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken