Gå til sidens hovedinnhold

157 norske klubber bidrar - hva med din?

Det begynner å haste dersom du vil se din klubbs drakt i Sør-Afrika.

Fredag er det bare 41 dager igjen til Sør-Afrika og Mexico sparker i gang fotball-VM 2010.

Bjørn Heidenstrøm nærmer seg med andre ord slutten på sin sykkeltur fra Oslo til Sør-Afrika, som så langt har tatt 315 dager.

Hele Tippeligaen er med
Målet har hele tiden vært å samle inn fotballdrakter for å sy alle sammen til verdens største drakt, for å øke bevisstheten rundt arbeidet til Flyktninghjelpen.

- Kongsvingers drakt kom i posten i går. Det var kjempegodt – da er alle eliteserielagene på herresiden representert, forteller Marianne Grinaker.

Hun har påtatt seg jobben med å ta vare på draktene og som snart skal begynne på den enorme jobben med å sy alle sammen til én stor drakt.

Denne uken bidro også Stig Inge Bjørnebye med signert Liverpool-drakt og signert-Blackburn-drakt.

- Kjempefornøyd
Heidenstrøm har vært innom en rekke land på ferden. Akkurat nå befinner han seg i Tanzania, hvor reisepartneren Justin Walley nylig ble bitt av en skorpion, noe som forsinket reisen en liten stund.

- Jeg tror at han gleder seg til å komme fram til Sør-Afrika, få noen dager til å lande litt og se hva han egentlig har gjort, sier Marianne Grinaker til Nettavisen.

Rundt 500 drakter er samlet inn, totalt sett. 157 norske klubber er representert.

- Jeg er kjempefornøyd med de norske draktene vi har fått inn. Vi har også fått mange bilder av små barn som signerer draktene før de sendte dem inn, og mange forteller at de gleder seg til å se drakten sin i VM, forteller Grinaker.

Totti og Elton John
Hun sendte ut draktforespørsel til 1722 norske klubblag, så det er fortsatt mange som glimrer med sitt fravær.

- Det er ennå ikke for sent å sende inn, poengterer Marianne Grinaker.

De vil i så fall havne i celebert selskap. Lionel Messi og hele Barcelona har donert en signert drakt, Michel Platini en unik Uefa-drakt, Sepp Blatter en Fifa-drakt, John Arne Riise har fått Francesco Totti og lagkameratene i Roma til å signere en drakt og til og med Sir Elton John har bidratt, selvfølgelig med en Watford-drakt.

Ønsker du å bidra til at din klubb blir en del av verdens største fotballdrakt, kan du sende en drakt til The Shirt, Haugenbakken 12 B, 3475 Sætre.

Les også: Stjernene ringer til Bjørn

Her finner du video-opplastningene:Theshirt.no på YouTube

Her kan du følge reisen i bilder:Fotoalbum

Les mer om Flyktningehjelpen:Flyktningehjelpen.no

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?