RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16-åring scoret for Molde

SCORET: Sander Svendsen scoret, kun 16 år gammel.
SCORET: Sander Svendsen scoret, kun 16 år gammel. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Merk deg navnet: Sander Svendsen.

Molde - Sarpsborg 5-1:

Molde har imponert spillmessig denne sesongen, og anses av mange som den store gullfavoritten i årets Tippeliga. 

Mandag tok de imot et av årets overraskelseslag så langt, Sarpsborg 08, på Aker Stadion. Det endte med hele 5-1 og tre nye poeng for de blåkledde fra Romsdal.

Og denne angrepsrekka har skal bli vanskelig å stoppe i år: Björn Bergmann Sigurdarson, Mohamed Elyounoussi, Fredrik Gulbrandsen, Daniel Chima Chukwu og Papa Paté Diouf. Chukwu og Sigurdarson hadde scoret tidligere i år. Mandag var det Elyounoussi og Gulbrandsen som kom i fokus.

Og ikke nok med det. Har du ikke hørt om Sander Svendsen før? 16-åringen puttet nemlig Moldes siste mål mandag kveld.

Også trener Tor Ole Skullerud likte at angriperene scoret.

- Det var gøy! Det var spesielt gøy for Sander, sa han til C More etter kampslutt.

Sarpsborg tok ledelsen
Kampen startet med et spillmessig overtak fra hjemmelaget. Mode trillet ball, men skapte ikke de store sjansene.

Det gjorde derimot Sarpsborg. Stadoinuret hadde nettopp bikket 20 minutter da Aaron Samuel kontret inn 1-0 til bortelaget. Unggutten har imponert stort i årets Tippeliga, og at Vålerenga lot han gå til en av rivalene sine er for mange et stort mysterium.

Angrepsrekka slo til
Men, som det ofte skjer på Aker Stadion, så scorer Molde mål. Fredrik Gulbrandsen var frempå på et Harmet Singh-innlegg, og headet inn utligningen. Det må sies å ha vært en fortjent utligning da Gulbrandsen satt ballen i mål etter drøye 25 minutter.

Det skjedde ikke mye mer resten av første omgang. Nærmest mål var Mohamed Elyounoussi, men han klarte ikke å få ballen i nettet.

Etter hvilen fortsatte Molde å presse på. Til tross for at Sarpsborg hadde en god del ball, var det hjemmelaget som så skumlest ut.

Og de fikk uttelling. Etter 60 minutter var Elyounoussi frempå igjen, og denne gangen scoret han mot gamle lagkamerater. Et drømmetreff for Molde-spilleren!

SCORET: Mohamed Elyounoussi scoret mot gamle lagkamerater.

Tre minutter senere smalt det igjen. Fredrik Gulbrandsen dro seg inn fra høyresiden, og satt inn 3-1 til Molde. En kjempeprestasjon av 21-åringen!

Gulbrandsen ble byttet ut mot unggutten Sander Svendsen et kvarter før slutt. 16-åringen viste seg frem umiddelbart, og var nær ved å score ved flere anledninger.

Og et minutt ført slutt kom målet for Svendsen. I sin tredje tippeligakamp satt han inn 4-1 til Molde. Mohamed Elyounoussi la også på til 5-1 før dommeren rakk å blåse av for full tid.

Tor Ole Skullerud kunne juble, både for tre poeng, og også for å ha fått fart på enda flere angrepspillere. 

Andreplass
Moldenserne ligger på andreplass i Tippeligaen, ett poeng bak Strømsgodset, mens Sarpsborg er plassert midt på tabellen, men fem poeng.

Moldes neste kamp er mot Sandnes Ulf 27. april, mens Sarpsborg skal møte Vålerenga dagen etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere