RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16. mai-kamper i fare

Sist oppdatert:
Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) stopper fotballfesten 16. mai i 2006. Årsaken er at FIFA krever minst seks ukers pause for spillerne før fotball-VM i Tyskland.

16. mai-runden i Norge betyr fulle hus og fotballfest. Men i 2006 setter FIFA foten ned for den tradisjonsrike runden.

FIFA har nemlig vedtatt at alle nasjonale ligaer og cupturneringer må spilles ferdig innen 14. mai 2006. Det får Norges fotballforbund (NFF) til å riste på hodet.

- Det kan skape store utfordringer for norsk fotball om det ikke kan spilles kamper etter 14. mai. Det kan bety problemer for å i det hele tatt avvikle hele serien, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF til TV 2-sporten.

FIFA ønsker med sitt vedtak å hindre et hektisk kampprogram i forkant av VM for de landslagsakuelle spillerne. Selv om Norge ikke sikrer seg VM bilett blir Tippeligaen rammet på grunn av de utenlandske spillerne, melder TV 2-sporten.

NFF har et håp
Men NFF gir likevel ikke opp håpet om at 16. mai-runde i 2006 kan gå som planlagt.

Fotballforbundet satser nemlig på å sikre seg en dispensasjon fra FIFA vedtaket.

- Med begrunnelse av det spesielle seriesystemet vi har i Norge, håper vi på det. Vi har en begrenset sesong som spilles fra april til november, og det er ikke sikkert FIFA har tatt dette med i deres begrunnelse, sier Roger Solheim – og håper på at FIFA vil omgjøre vedtaket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere