Gå til sidens hovedinnhold

170 millioner fortvilte

Michael Owen herjet og Chelsea sviktet, men det bryr ikke Juventus-fansen seg noe om.

Her kan du se utviklingen i tirsdagens kamper.

JUVENTUS-BAYERN MÜNCHEN 1-4: I helga jublet Juventus vilt. Serieleder Inter var slått 2-1, og spenningen i Serie A overlevde. Juventus holdt også liv i sin egen gulldrøm.

Tirsdag var det imidlertid ingen jubel. Da var det bare tårer i Torino, og alle andre steder Juventus' 170 millioner fans hadde tilhold.

Bayern München slo ut Juventus fra Mesterligaen.

Italienerne har uansett få å skylde på. De trengte kun uavgjort hjemme mot de tyske gigantene, og tok ledelsen 1-0 ved David Trezeguet. Men der italienske lag i gamle dager ville drept en tilsvarende kamp, er ikke italiensk fotball god nok til sånt nå. Bayern rundspilte egentlig hjemmelaget, og storseieren var fullt fortjent.

4 x bang!
Keeper Hans-Jörg Butt utliknet først på straffe. Så satte spissene Ivica Olic og Mario Gomez inn hvert sitt mål etter pause, før Anatoli Tymoschuk satte punktum med 4-1 til tyskerne på overtid. Det var Juventus´ største tap i Europa noensinne.

Det betyr at Juventus, laget som sju ganger har vært i en finale i Mesterligaen eller serievinnercupen, er ute. Det betyr at laget med 170 millioner fans verden over må spille i Europa League etter jul. Det betyr at Europas tredje beste klubb gjennom alle tider, den sjette beste på verdensbasis, ikke får delta i fotballens gjeveste selskap etter jul.

Samtidig var seieren en gedigen opptur for Bayern-trener Louis van Gaal. Han har fått mye kritikk for jobben sin etter at han kom fra AZ i sommer, og han reiste til Italia vel vitende om at stjernenen Arjen Robben og Franck Ribery var ute av spill. Likevel reiser han altså hjem med 4-1 i sekken. Det sier sitt om potensialet i Bayern-laget.

16 av 18 poeng
I den andre kampen i gruppa gjorde Bordeaux igjen jobben, da Maccabi Haifa ble slått 1-0 på bortebane. Jussie ble matchvinner, og franskmennene gikk dermed gjennom gruppespillet med 16 av 18 mulige poeng. Ikke rart at trener Laurent Blanc er blitt utpekt som en mulig ny Manchester United-manager en gang i fremtiden.

LES OGSÅ:
Wolfsburg-United 1-3:- Ingen bedre enn Owen
Marseille-Real Madrid 1-3:Nytt supermål av Ronaldo

TIRSDAGENS KAMPER:
Gr. A: Juventus - Bayern München 1-4
Gr. A: Maccabi Haifa - Bordeaux 0-1
Gr. B: Wolfsburg - Man. United 1-3
(Michael Owen scoret tre)
Gr. B: Besiktas - CSKA Moskva 1-2
Gr. C: Marseille - Real Madrid 1-3
Gr. C: Zürich - AC Milan 1-1
Gr. D: Chelsea - APOEL Nicosia 2-2
Gr. D: Atletico Madrid - Porto 0-3

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken