Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18-åring reddet Moyes fra ny flause

Foto: Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Men Manchester United kan miste sin nye helt.

SUNDERLAND - MAN. UTD 1-2 :

Manchester United lå under med ett mål og slet voldsomt mot et Sunderland-lag som sto uten seier i Premier League denne sesongen.

Men da stjerner som Wayne Rooney og Robin van Persie ikke maktet å utrette noe som helst foran mål, tok 18 år gamle Adnan Januzaj ansvar og snudde kampen med to flotte scoringer.

Særlig den kampavgjørende 1-2-scoringen var et kunststygge av den talentfulle belgieren. På hel volley banket han kula i nettet fra skrått hold og sørget for at stempelet som vidunderbarnet lever trygt videre.

Manchester United-manager David Moyes roser sin unge elev.

- Han er en herlig spiller, en vi liker veldig godt. Ulike grunner har gjort at vi ikke har gitt ham sjansen fra start tidligere. Han er veldig god, et skikkelig talent. Jeg ga Wayne Rooney og Ross Barkley debutene deres i Everton, og han faller så absolutt i den kategori av spillere, sier Moyes til BBC etter kampen.

Tidligere landslagsspiss for England, Gary Lineker, mener David Moyes viste prov på høy managerkvalitet som ga unggutten tillit fra start for første gang lørdag kveld.

- En ung mann med en stor fremtid scoret for United. Honnør må også gå til David Moyes, som våget gi ham plass på laget til tross for lite erfaring, sier Lineker ifølge BBC.

- Utrolige ferdigheter
Michael Carrick roser sin unge lagkamerat.

- Han har fortsatt mye å lære, men han fikk noen sjanser i sesongoppkjøringen, og dem tok han vare på. I dag fikk han sin første start, og i pausen ba jeg ham komme mer inn i boksen. Han vant kampen for oss, sier Carrick i et TV 2-sendt intervju.

- Han har utrolige ferdigheter og en flott innstilling. Han kan bli så god som han selv ønsker, fortsetter Carrick.

Men Manchester United kan miste sin nye helt.

18-åringens scoringer kan være en påminnelse om at han fortsatt ikke har undertegnet en ny kontrakt med de røde djevlene, og står således fritt til å forlate klubben etter sesongen.

Ifølge Daily Mail skal kontraktsforhandlingene ha blitt satt på vent av Januzajs folk da Alex Ferguson ga seg som manager mot slutten av forrige sesong.

Samme avis hevder - ikke overraskende - at flere av Europas største klubber sikler etter å stjele ham når kontrakten går ut i mai. Det bør sette igang varsellampene hos United, som tidligere har mistet Paul Pogba og Zeki Fryers til Juventus og Tottenham.

- Sikker på at han blir
David Moyes gikk tidligere denne uken ut og slo fast at han er trygg på å beholde vidunderbarnet.

- Vi har veldig sans for Adnan, og han er en Manchester United-spiller. Jeg er sikker på at han blir. Han har lyst til å bli, hevder Moyes.

Selv om United til slutt kom tilbake og vant kampen, var deler av kampen skuffende for de som holder med rødtrøyene.

LES OGSÅ: Solskjær: - Møller Dæhli er på nivå med Januzaj

Tidligere Tottenham-spiss og nåværende fotballekspert Garth Crooks mener Manchester United til tider opptrer på en måte han ikke hadde trodd før sesongen.

- Jeg ser Manchester United gjøre ting de ikke gjorde under Alex Ferguson. Det bør bekymre United-fans, mener Crooks ifølge BBC.

Selve kampen startet med et brak for hjemmelaget Sunderland, som scoret før fem minutter var spilt av kampen. Emanuele Giaccherini dro seg løs og slo et lavt innlegg inn i boksen. Phil Jones klarterte til Nemanja Vidic, men serberen klønet ballen rett i beina til Craig Gardner. Fra kort hold hadde Sunderland-spilleren få problemer med å dunke inn kampens første scoring.

Noen minutter senere var hjemmelaget igjen farlig frempå. Craig Gardner stjal ballen av Phil Jones og kom tre mot én foran David De Gea i United-buret. Da Gardner skulle spille til en umarkert lagkamerat foran mål, var Jones tilbake med en kampvinnende takling og rettet opp sin egen feil. Der burde Sunderland tatt bedre vare på muligheten.

Etter en drøy halvtime fikk igjen Sunderland en stor mulighet til å øke ledelsen. Adam Johnson forserte nedover venstresiden før han slo inn og fant Giaccherini foran mål. Italieneren traff godt med headingen, men David De Gea vartet opp med en fantastisk redning og slo ballen til corner.

- Det er en av de beste redningene jeg noensinne har sett i Premier League, mener den gamle United-keeper Peter Schmeichel ifølge Premier Leagues offisielle twitterkonto.

- Dette kan være sesongens redning. Helt enormt, var dommen fra Aleksander Schau i TV 2-studioet i pausen.

United presset på for utligning i andre omgang, og viste raskt bedre tendenser enn før pause. Likevel fikk United-fansen nok en grunn til å gremmes over eget lag da stortalentet Adnan Januzaj (18) spilte skuespill og ble vist det gule kortet for filming etter 48 minutter. Avgjørelsen fra dommer Chris Foy var helt korrekt.

Noen minutter senere fikk man imidlertid se den siden av unggutten som har gjort ham til et av de heteste navnene i Europa. Patrice Evra fant Januzaj foran mål med et innlegg, og fra 12 meter knallet han ballen i kassa bak en utspilt Keiren Westwood i Sunderland-buret. Dermed sto det 1-1 på Stadium of Light.

Men unggutten ga seg ikke med det. Fem minutter senere dukket han opp igjen og dundret inn ledermålet med en flott volley i lengste hjørne. Et kunststykke av en scoring, og dermed sto det 1-2.

Da han ble byttet ut til fordel for Antonio Valencia etter 76 minutter, var det til øredøvende jubel fra de fremmøtte United-supporterne, naturlig nok.

Sunderland jaktet utligning de siste 20 minuttene, men til ingen nytte. Dermed tok David Moyes og Manchester United tre meget viktige poeng.

P.S: Manchester Uniteds neste kamp spilles 19. oktober når Southampton kommer på besøk til Old Trafford. Sunderland møter Swansea på bortebane samme dag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!