RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19-åring reddet Mourinho

Foto: AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCO
Sist oppdatert:
Og Lionel Messi overtok nok en rekord. Som vanlig.

REAL MADRID - BARCELONA 1-1
Copa Del Rey - semifinale - første kamp:

Onsdag kveld var det endelig duket for nok en utgave av «El Clasico», da Lionel Messi og Barcelona gjestet Santiago Bernabeu for å måle krefter mot Real Madrid.

Det ble som det pleier å bli når disse lagene møtes: Fartsfylt, intenst og fullspekket av dramatikk.

Kampen endte til slutt 1-1 etter scoringer av Cesc Fabregas og Rafael Varane, og dermed er det fortsatt spenning knyttet til hvem som får finalebillett i Copa Del Rey denne sesongen.

Barcelona skaffet et viktig bortemål, men det er langt fra usannsynlig at Real Madrid finner nettmaskene når returoppgjøret spilles på Camp Nou 27. februar.

Store sjanser
Kampen åpnet i et voldsomt tempo, og bare minuttet var spilt da Gerard Pique felte Cristiano Ronaldo på utsiden av feltet og pådro seg gult kort. Det påfølgende frisparket ble livsfarlig, men Pinto avverget scoring med en flott redning.

Etter 20 minutter var det Barcelonas tur til å prøve seg på et frispark. Xavi ladet skuddfoten fra 25 meter, men skuddet gikk i tverrligger og ut.

To minutter senere trodde hele Bernabeu at bortelaget skulle ta ledelsen. Ricardo Carvalho surret det til med et horribelt tilbakespill som ble snappet opp av Cesc Fabregas. Han la ballen tilbake til Xavi, men spanjolens avslutning ble reddet på streken av Rafael Varane.

Begge lag skapte flere gode sjanser før pause, men stillingen var likevel 0-0 da dommeren blåste av etter de første 45 minuttene.

Cesc åpnet ballet
Det skulle bare ta fem minutter ut i andre omgang før kampens første mål ble et faktum, og det var Barcelona som sikret seg en viktig bortescoring.

Real Madrid prøvde å sette igang et angrep, men Lionel Messi brøt og spilte videre til en umarkert Cesc Fabregas. Alene med Diego Lopez gjorde han ingen feil og sendte ballen i mål fra 10 meter.

Det var Messis ellevte målgivende pasning i en El Clasico-kamp, og det er mer enn noen annen spiller gjennom tidene.

Real Madrid kjempet hardt for å skaffe utligning, og de kom fryktelig nærme etter en time. Michael Essien fikk ballen på Reals høyreside, slo inn ballen og på bakerste stolpe ventet vanligvis målgarantisk Cristiano Ronaldo. Fra én meter klarte han imidlertid å sette ballen utenfor.

Men der Ronaldo bommet, traff 19 år gamle Rafael Varane. Han steg til værs ti minutter før slutt og stanget inn utligningen. Det var Varanes første scoring denne sesongen, og helt fortjent, for franskmannen hadde spilt en fantastisk kamp i Real Madrids midtforsvar.

Messi med cuptørke
Lionel Messi har tidligere scoret mot Real Madrid i både liga, Champions League og spansk supercup, men han hadde aldri scoret mot rivalene i en Copa Del Rey-kamp. Slik skulle det også forbli etter onsdagens kamp.

Den lille argentineren hadde riktignok en ball i nettmaskene, men dommeren annullerte korrekt for offside.

Dermed endte det 1-1 etter en underholdende fotballkamp onsdag kveld.

Returoppgjøret spilles på Camp Nou 27. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere