RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 tanker om Premier League

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Denne gang setter vi datoen for Arsène Wengers farvel til engelsk fotball.

Det svinger av den nye sesongen med Premier League-fotball. Manchester United banker inn mål med forbløffende effektivitet, mens Arsenal åpner forsvaret med grenseløs gjestfrihet.

Vi liker å slippe til folk her også: Skriv inn dine kommentarer under artikkelen eller send dem per e-post.

1. Arsenal er i alvorlig trøbbel. Ingenting vil svi så mye denne sesongen som stortapet mot Manchester United, men hadde jeg vært Arsenal-fan, ville jeg vært like bekymret over tapet mot Blackburn – som tross alt er et annet lag i trøbbel. Det skulle vært tre greie poeng. Altså nesten en dobling av fangsten så langt.

2. Noe sier meg at dette blir Arsène Wengers siste sesong i Arsenal. Klubben kommer til å slite fram til januarvinduet, tror jeg, og det er vel grenser for hvor lenge en stolt mann som Wenger orker å holde på uten suksess. Jeg håper at jeg tar feil, for jeg har sans for mannen, men hvis jeg skal tippe når han slutter, blir det mai 2012.

3. Arsène Wenger skal uansett ha ros for å sette Arsenal i en fantastisk posisjon for framtidig suksess. Økonomien i klubben er bunnsolid – og en eller annen gang må det få noe å si i fotballens verden.

4. Rundens morsomste episode: Da assistentdommeren vinket for frispark til Norwich, men dommer Howard Webb signaliserte fordel. Alle spillerne stoppet opp, før Steve Morison omsider forsto at han befant seg alene med keeper. Spissen var såpass forfjamset at han ikke klarte å utnytte det.

5. Hvordan Leon Barnett unnslapp rødt kort for sitt Toni Schumacher-inspirerte overfall på Ivan Klasnic, klarer jeg ikke å fatte. Ok, like ille var det vel ikke:

6. Det mest gledelige i femte serierunde: Swansea og Norwich tok sine første seirer. Heia småklubbene! Poeng i tre av sesongens fem første kamper er slett ikke ille. Både Swansea og Norwich har to tap, én seier og to uavgjorte bak seg.

7. Chelsea-fansen har all grunn til å klage etter tapet for Manchester United, ettersom United skulle ha blitt avblåst for offside før både 1-0 og 2-0. Det er – beklager – likevel litt godt å se at tvilen av og til kommer det angripende lag til gode. Jobben som linjepasser er uansett umulig å løse feilfritt.

8. Fernando Torres er en klassespiller, og for første gang på lenge så det også slik ut. Spanjolen var god mot Manchester United. Det jeg lurer på, er hvordan han vil takle megamissen for åpent mål. Den var verre enn Jessica Simpsons coverversjon av «These boots are made for walking» og må ha svidd noe voldsomt.

9. Mer Torres: Jeg kikket nøye på reprisene for å finne en uvanlig sprett på ballen, men jeg kunne ikke se det. Mange grove misser skyldes at ballen spretter uforutsigbart, men det så ikke ut til å være tilfelle her.

10. Statistikken fra Uniteds kamp mot Chelsea tilsier et annet resultat enn de vi fikk. Chelsea hadde 22 avslutninger mot mål, mens United hadde 14. Det endte også 26-18 i favør Chelsea når det gjelder innleggsforsøk (11-7 vellykkede) og 10-4 i cornere. Er Uniteds suksess innledningsvis litt skjult av deres fenomenale effektivitet?

11. Fire lag er ubeseiret så langt. To i Manchester, pluss Newcastle og Aston Villa. Newcastle fortsetter å overraske meg. Deres sentrale midtbane, med Yohan Cabaye og Cheik Tioté, har vært en viktig årsak.

12. Kyle Walker imponerte mot Liverpool. Den unge Tottenham-backen skapte stadig trøbbel for bortelaget. Det gjorde også den andre høyrebacken – Martin Skrtel. Slovaken er hjelpeløs med ballen og har ingenting å gjøre på høyreback. For Liverpools del får man håpe han snart er på plass der han hører hjemme i hierarkiet: Som fjerdevalg på stopperplass.

13. Selv om jeg er Liverpool-fan, har jeg ingenting å utsette på de røde kortene til Charlie Adam og Martin Skrtel. Den siste taklingen til Adam er av den typen jeg helst ikke vil se flere ganger og veier for min del opp for det faktum at det første gule kortet var strengt idømt.

14. Liverpool savner Steven Gerrard, det er helt klart. Det er deprimerende å tenke på at Gerrard allerede er 31 år. Jeg husker fortsatt debuten hans, som innbytter for Vegard Heggem. Han måtte nøye seg med en plass på høyrebacken i de første kampene, men løste det bedre enn noen andre i Premier League, slik jeg husker det. Liverpool blir ikke et skikkelig godt lag før han er tilbake i form.

15. Jeg la merke til at noen stusset over Sunderland-bemerkningen min sist, hvor jeg skrev at jeg tror Sunderland vil klatre opp til komfortabelt territorium. Steve Bruce er ikke den beste manageren i ligaen, men han velger trygge løsninger i både stil og kjøp.

16. Når noen først skulle klare å temme Manchester City, var det moro at det var «norske» Fulham med både John Arne Riise og Brede Hangeland på banen.

17. Mange av dere er sikkert med i en fantasiliga. Det er jeg også. Men jeg er totalt demoralisert etter at jeg hadde Sergio Agüero på laget da Edin Dzeko scoret fire mot Tottenham, og byttet ham ut med nettopp Dzeko etter den kampen. I de to siste kampene har Agüero scoret fem mål.

18. Jeg registrerer at Roberto Mancini mener at Manchester City trenger flere spillere. Lurer på hva han i så fall tenker om Arsenal – trenger de et nytt lag?

19. Tilbake til Liverpool (det er ikke så enkelt som jeg trodde å fylle 20 tanker hver uke). Kenny Dalglish bør ta en seriøs prat med Luis Suarez og forklare ham at det er langt tyngre å spille i England med dommerne mot seg enn med nøytrale dommere. Den sutringen han holder på med, skader Liverpool og hans eget omdømme.

20. Rundens gladeste mann forrige helg, må ha vært Steve Kean. Når fansen krever din avgang som manager, må det være utrolig godt å svare med seier mot Arsenal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere