*Nettavisen* Sport.

20 tanker om Premier League

Foto: AFP/Scanpix

Finn ut hvem som har flest assists i Premier Leagues historie. Og mye mer.

27.09.11 13:56

1. Arsenal er for tiden en klubb i en 30-etasjers krise. Det spiller liten rolle at Bolton ble slått 3-0 i helgen. Hvis Robin van Persie ikke vil signere ny kontrakt, tror jeg Arsenal vil slite med å komme tilbake som tittelkandidat de nærmeste få årene.

2. Manchester United har levert mange strålende kamper denne sesongen, selv om vi så vidt har begynt den. Men er det ett inntrykk jeg sitter igjen med, er det at Wayne Rooney er viktigere enn noen gang. Og han sliter med en strekkskade. Godt for United at det er Norwich som venter neste helg.

3. Everton hadde null ballberøringer i Manchester Citys straffefelt mellom 15,30 spilte minutter og 44,05 spilte minutter. Det er nesten en halvtime. Og de to nevnte situasjone var en stuss fra Mariouane Fellaini som gikk til en City-spiller og en støttepasning fra Leon Osman til Leighton Baines.

4. Everton sliter økonomisk og David Moyes gjør en god jobb med klubben. Jeg er likevel ikke så begeistret for at han setter Louis Saha på benken og spiller uten en tradisjonell spiss. Tim Cahill og Fellaini er for offensive midtbanespillere å regne. Noen bør påminne Moyes om at det er tre poeng for seier og bare ett for uavgjort.

5. Pasningen fra David Silva fram til James Milner før 2-0-målet mot Everton var av det mest utsøkte slaget. Vidunderlig!

6. En fantastisk karriere nærmer seg slutten. Frank Lampard er blitt 33 år og blir brukt mindre enn tidligere av Chelseas manager. Han var ubenyttet reserve mot Swansea sist helg og spilte bare halve kampen mot Manchester United i fjerde runde.

7. Bare sju spillere i Premier Leagues historie har scoret flere mål enn Lampards 140. Han har femteplassen til Les Ferdinand (149) innen rekkevidde før han legger opp. Lampard er nummer to når det gjelder assists, med 87, bak Ryan Giggs (100). Premier Leagues offisielle nettsider begynte ikke assisttellingen før i 2000/01-sesongen, så tallene gjelder de siste ti sesongene.

8. Ramires ser bra ut nå, gjør han ikke?

9. Det var godt å se Didier Drogba tilbake på banen. Jeg hater å se overfall som det han ble utsatt for mot Norwich.

10. Det er for meg helt utrolig at ikke spillerne i Premier League har større respekt for hverandres helse. Den taklingen som Fernando Torres satte inn på Mark Gower, kunne ha ødelagt karrieren til Swansea-spilleren dersom spanjolen hadde truffet. Torres fikk heldigvis direkte rødt kort.

11. Statistikken til Aston villa er nesten utrolig. Uavgjort i fem av de seks første kampene.

12. Vi nærmer oss at 1/6 av sesongen er over og så langt heter årets beste manager Alan Pardew. Det er mektig imponerende at han så langt har unngått tap med Newcastle med tanke på alt bråket rundt klubben.

13. Rundens svakeste: Blackburn. Én avslutning på mål (som også ble scoring) og to utenfor mål. Ynkelige tre avslutninger i løpet av en hel kamp.

14. Den beste spissen i Premier Leagues historie? Min stemme går til Alan Shearer. 260 mål på 441 kamper. Fire strake sesonger med minst 30 mål, sju sesonger med over 20 mål.

15. Edin Dzeko mistet formen under landslagsoppholdet. Tilfeldig? Kanskje. Den kunne jo ikke fortsette som den startet.

16. Artig å se Mario Balotelli omfavne Roberto Mancini etter scoringen i helgen. Mancini er ikke redd for å kritisere spissen offentlig, men klarer åpenbart å bevare Balotellis respekt til tross for dette.

17. Peter Crouch er endelig på det nivået han hører hjemme i forhold til klubb. Han er ikke god nok for lag som har ambisjoner om ligagull eller Champions League, men han er god nok for Stoke.

18. Rimelig sikker på at ingen lag gleder seg til å spille mot Stoke City på Britannia Stadium.

19. Da Andrej Arsjavin kom til engelsk fotball, trodde jeg at han skulle markere seg sterkere. Omtrent som han gjorde den første sesongen. Nå er det ikke så ofte vi ser ham når høydepunktene fra hver runde ruller over tv-skjermen.

20. John Arne Riise har en kanon av et venstrebein og var ikke langt unna scoring med et frispark mot WBA på lørdag. Jeg liker imidlertid ikke den varianten med at en medspiller triller ballen til side før Riise skyter. Det gir motstanderen tid til å rykke ut for å blokkere skuddet. Jeg tror Riise ville scoret flere mål dersom han skjøt på direkten og heller satser på at muren åpnet seg. Det er ikke mange som har lyst til å få en Riise-kanon i halsen

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.