RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty / All Over Press

20 tanker om Premier League

Havner Arsenals nye vidunderbarn i trøbbel?

Vår uhøytidelige spalte er tilbake etter et par ukers fravær. Det er bare å beklage at den ikke kom i forrige uke, men det er faktisk svært tidkrevende å snekre sammen disse ordene som så mange lar seg provosere av. Jeg forsøker å se så mange kamper som mulig hver eneste runde av Premier League, men det er - ironisk nok - vanskelig når jeg har helgevakt. Da tar nødvendigvis vintersport mesteparten av tiden.

Nå er jeg i alle fall tilbake med 20 nye tanker. Mesteparten av fokuset er på søndagens hendelser, naturlig nok. Som vanlig vil jeg oppfordre oss alle til å vise toleranse og respekt for hverandre i kommentarfeltet.

1. Jeg har tidligere langet ut mot Liverpools teknisk sett ubrasilianske brasilianer, altså Lucas Leiva. Hvorfor? Jo, fordi han ikke er god nok for Liverpool, altså det Liverpool jeg drømmer om å få se igjen. Ligamesteren Liverpool. Som 1974-årgang er jo Liverpool et mesterlag for meg, men det er vel åpenbart for alle dere andre at dette selvfølgelig er tull og tøys. Liverpool er en middelhavsfarer. Og knapt nok det, uten et anker, uten en defensiv kraft, på midtbanen. Liverpool er betydelig dårligere uten Lucas Leiva enn med Lucas Leiva. Det er kanskje det mest skremmende av alt.

2. Av spillerne i startelleveren som fikk juling av Bolton, ville jeg personlig ha byttet ut Martin Skrtel, Jordan Henderson, Charlie Adam, Craig Bellamy, Maxi Rodriguez og Andy Carroll. Det ville etterlatt meg med Pepe Reina, Glen Johnson, Daniel Agger, José Enrique, Steven Gerrard og mange hull.

3. Luis Suarez er jo suspendert. Når han blir tilgjengelig igjen, vil Liverpool ha seks spillere i stallen som jeg mener er gode nok for å spille for klubben. Pluss noen av ungguttene, selvsagt, som bør få ligacupkamper og klok matching i beste sir Alex Ferguson-ånd for å utvikle seg bra.

4. Jeg har ikke et ønske om å skrive negativt om Liverpool. Tvert imot, jeg vil gjerne hylle både manageren og spillerne. Det er bare så vanskelig akkurat nå. Like greit å si stopp – dette er siste punkt om Liverpool for denne gang.

EN AV FÅ: Liverpool har ikke en god nok spillerstall til å konkurrere med topplagene.
EN AV FÅ: Liverpool har ikke en god nok spillerstall til å konkurrere med topplagene.

5. Det er ingen kamper i Premier League denne sesongen jeg har gledet meg like mye til som jeg gjorde til Manchester City – Tottenham. Jeg tror at vi er heldige, folkens, for dette virker på meg å være den mest underholdende sesongen i engelsk toppseriehistorie. Noen som vil kontre med andre sesonger?

6. De seks eneste lagene som har sluppet inn flere mål enn Arsenal (33), er Norwich, QPR, Bolton, Blackburn, Wolves og Wigan. De seks eneste lagene som har scoret færre enn Liverpool, er Stoke, Swansea, Everton, WBA, QPR og Wigan.

7. Den forrige tanken fikk jeg servert av @O_Blikz på Twitter. Jeg tar gjerne en fotballprat på Twitter med flere av dere. Følg meg på @kvatningen.

8. Jeg skrev følgende på Twitter etter at City slo Spurs 3-2: «Ubegripelig at noen klandrer Defoe for at han ikke nådde den upresise pasningen. De aller fleste ville vært langt unna». Jeg sikter naturligvis til situasjonen der Jermain Defoe på overtid var nær ved å styre ballen i mål etter et innlegg fra Gareth Bale.

NESTEN MATCHVINNER: Så nær var Jermain Defoe å bli den store helten.
NESTEN MATCHVINNER: Så nær var Jermain Defoe å bli den store helten.

9. Det jeg likte best med missen til Tottenham helt på tampen, var at det sparte Stefan Savic for noen grusomme avisoverskrifter. Unggutten gjorde et par fæle blemmer, men vil forhåpentlig slå sterkt tilbake. Fotballspillere er også mennesker.

10. Hvis jeg spilte venstreback på et lag som skulle møte Manchester City, og fikk se en lagoppstilling hvor City stilte med David Silva og Micah Richards på høyresiden, ville jeg gitt manageren min en sykemelding.

11. Ved første øyekast syntes jeg situasjonen hvor Mario Balotelli treffer Scott Parker i hodet med støvelen idet han setter den ned, så uavklart ut. Det var vanskelig å se om han forsøkte å sparke ham med vilje eller om han bare forsøkte å komme i balanse. En av våre lesere, Mads Moum, gjorde saken mye enklere da han la inn denne lenken i artikkelen om karantenen på fire kamper. Nå virker det som straff var på sin plass.

12. Claus Lundekvam, en mann jeg har stor respekt for – ikke minst etter det store intervjuet jeg gjorde med ham for noen uker siden, skrev mandag på Twitter at han hadde snakket med Alex Oxlade-Chamberlain om hvorfor han ble byttet ut til fordel for Andrej Arsjavin. Ifølge Claus hadde Oxlade aldri følt seg bedre. Han var verken skadd eller sliten. Arsène Wenger løy altså i intervjuet etter kampen. Hvorfor kan ikke Wenger innrømme at byttet var en tabbe? Alle mennesker gjør feil.

13. Det vil ikke overraske meg om Alex Oxlade-Chamberlain havner i trøbbel på grunn av tvitringen til Lundekvam. Det er kortere vei fra Norge til England enn noensinne, takket være internettalderen.

14. Andrej Arsjavin er ferdig i Arsenal etter denne sesongen. Noe annet vil sjokkere meg.

15. Sir Alex Ferguson sendte takkekort til Liverpool-supporteren som gratulerte ham med 70-årsdagen. Jeg lurer på hva han sender Arsène Wenger som takk for at franskmannen byttet ut Oxlade-Chamberlain – et dusin kasser med Skottlands fineste whisky?

16. Jeg tar av meg Pittsburgh Penguins-lua mi for Anders Lindegaard. Det er imponerende at dansken har tatt keeperplassen i Manchester United fra en betydelig dyrere spiller med et vesentlig mer berømt fotballnavn.

17. Wolverhampton Wanderers har spilt åtte kamper på rad uten å vinne.

18. Martin O'Neill overtok Sunderland 3. desember. La oss stryke kampen 4. desember (tap for Wolves), den kom for fort, og se nærmere på hva han har utrettet etter at han fikk en uke på treningsfeltet. Det gir oss åtte serierunder.

En tabell ville her gitt oss Sunderland på tredjeplass i Premier League, to poeng bak Manchester United. Bare målforskjellen gir Manchester City andreplassen foran Sunderland. Åtte seriekamper har gitt Martin O’Neill fem seirer (inkludert seieren mot Manchester City), én uavgjortkamp og bare to tap (Tottenham og Chelsea).

19. Årets manager i Premier League så langt: 1) Paul Lambert, Norwich, 2) Alan Pardew, Newcastle, 3) Brendan Rodgers, Swansea.

20. Hvis jeg forelsket meg i engelsk fotball i dag, og kunne velge favorittlag på nytt, ville jeg sannsynligvis valgt Swansea eller Tottenham – avhengig av hvilket av disse to lagene jeg tilfeldigvis så først. Hvem ville du valgt?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere