20 tanker om Premier League

Foto: Reuters/Scanpix

Robin van Persie får ris og Fernando Torres ros.

09.10.12 19:00

Tiden flyr når man har det moro, og moro er det så visst å følge med på Premier League. Selv uten et favorittlag. Dette er allerede sjuende utgave av spalten denne sesongen. Det er blitt såpass mange at jeg ikke orker å lenke dem inn i starten her, men heller nøyer meg med noen bildelenker helt nederst.

Som vanlig må jeg understreke at dette er en subjektiv spalte, ikke en objektiv artikkel. Det er noen lesere som sliter med å skille mellom dette. Her i denne spalten synser og mener og flåser og fleiper jeg, mens i vanlige artikler jobber jeg som en vanlig journalist på et objektivt grunnlag (selv om ikke alle vil være enig i den påstanden).

Her er det altså høyt under taket, men det er fremdeles et tak her. Vis respekt for hverandre i kommentarfeltet. En god leveregel her i livet er at man kommer lengre med folkeskikk enn uten. Husk for eksempel at potensielle arbeidsgivere i disse dager ofte sjekker hvordan du fremstår på sosiale medier.

Nu vel. Nok preken. På tide med litt Action Jackson.

1. Det er gledelig å se at André Villas-Boas er i ferd med å få fart på Tottenham. Etter en treg start har londonklubben nå fire strake seirer i ligaen. Hvis Villa-Boas bare får Gareth Bale til å kutte ut filmingen nå, så blir dette et riktig hyggelig lag å følge med på.

Foto: Getty Images

2. Filming er virkelig en uting i fotball. Jeg vurderer å begynne på en liste over spillere i Premier League som filmer. Kanskje dere kan hjelpe til? Send meg en e-post med hvilken spiller og i hvilken kamp, så skal jeg notere ham ned. Kanskje listen kan bli et ukentlig innslag i denne spalten? Det kan være spennende å se hvor lang en slik liste kan bli i løpet av sesongen.

3. Mens du leser resten av spalten, kan jeg anbefale et stykke 80-tallsrock? Anbefaler å høre den på Spotify: Savatage – When The Crowds Are Gone. Her er den på YouTube:

HTML EMBED

Jeg er usikker på hvor god denne låta er. Ofte har man et nostalgisk forhold som blender en fra å se virkeligheten, men jeg digger denne her. Kvalitetsrock.

Beklager avsporingen. Her er punkt 3: To lag er fremdeles ubeseiret. Chelsea og Manchester City. På papiret ser det ut til at City har best sjanse til å nå tosifret antall kamper fra start uten tap. Chelsea møter nemlig Tottenham, Manchester United, Swansea og Liverpool i sine fire neste kamper.

4. Det er selvfølgelig ikke noe godt tegn at man ligger på nedrykksplass etter sju runder, men mange tenker nok at det er tidlig og ingen grunn til panikk. Vel, to av de tre lagene som lå sist etter sju runder i fjor, Wigan, Blackburn og Bolton, rykket ned. Dere er herved advart, Reading, Norwich og QPR.

5. Ellers er det verdt å merke seg, når man sammenligner tabellen i år med sluttabellen i fjor, at Manchester United (2.-plass), Fulham (9.-plass), Swansea (11.-plass), Sunderland (13.-plass), Wigan (15.-plass) og Aston Villa (16.-plass) ligger på nøyaktig samme sted.

6. En del av dere stusset kanskje over at Jonjo Shelvey fra Liverpool ble kalt opp til den engelske A-landslagstroppen av Roy Hodgson. 20-åringen er talentfull, så dette er nok først og fremst med tanke på framtiden. Hvis Shelvey får spilletid mot San Marino, blir han nemlig også utilgjengelig for Skottland , som allerede har vært i kontakt med Shelvey om å representere dem.

Foto: PA Photos/Scanpix

7. Fotballspillere – ja, til og med fans – glemmer ofte at det er fansens penger som finansierer lønningene deres. Spillere burde med andre ord behandle fansen som de behandler sjefen. Jeg ble begeistret for Ashley Young da jeg leste denne artikkelen. Han kunne ha sett kampen fra TV-stolen hjemme eller fra direktørboksen, men valgte å se den sammen med fansen i bortesvingen. Herlig!

8. Alle har vel fått med seg Ashley Coles utbrudd mot det engelske forbundet på Twitter. Jeg vet ikke hva som var mest patetisk; meldingen eller at han ikke hadde baller til å stå for den. Uansett er sånn oppførsel skammelig. Jeg skulle gjerne vært spent på om Chelsea vil reagere mot Cole og ikke minst John Terry, men jeg tar det for gitt at de lukker øynene og later som om alt er i orden.

9. Alt er ikke i orden. Dette er forbilder og rollemodeller som både barn og ungdom ser opp til og tar etter. Mange stjernespillere og klubber ignorerer dette fullstendig. Verden trenger flere menn som Jamie Carragher, det er min påstand.

Foto: Clint Hughes / Getty / All Over Press

10. Et par hendelser fanget oppmerksomheten min denne runden. Robin van Persie angrep Yohan Cabaye med albuen og Robert Huth stemplet bevisst Luis Suarez. Det samme gjorde Cheick Tiote mot Tom Cleverley. I alle tilfellene går overgriperne fri for straff fordi dommerne så hendelsene.

Nå var ikke albuen til van Persie den verste vi har sett, jeg skulle gjerne vært til stede på det møtet hvor man konkluderte med at slike situasjoner ikke skal vurderes i ettertid fordi de allerede er blitt vurdert av dommerne. Ja, de er blitt vurdert. I brøkdelen av et sekund, uten mulighet til reprise. Adjø, logikk, vi trenger ikke deg.

Her, vet du, her kunne du godt kommet med den twittermeldingen, Ashley Cole!

11.Stemplingen til Tiote var den styggeste av de tre hendelsene. Den fortjente definitivt en reaksjon i ettertid.

12. Min favorittavis, The Independent, har laget en liste over 10 utrolige rekorder i Premier League i kjølvannet av at Brad Friedel ble vraket for første gang på 310 kamper.

13. Så dere målet til Tom Cleverley mot Newcastle? Hvis ikke, søk det opp. Det var et perlemål, men jeg tror han mente å legge inn til Robin van Persie. Jeg klarer ikke å lese på leppene, men mistenker at han sier det til lagkameratene under feiringen.

Foto: Owen Humphreys / Pa Photos

14.Mohamed Diamé vartet faktisk opp med et enda flottere mål, da han sendte West Ham i ledelsen mot Arsenal. Senegaleseren slo tunnel på Aaron Ramsey før han skrudde ballen opp i motsatt kryss fra spiss vinkel. Herlig frekt! Arsenal vant likevel kampen.

15. Olivier Giroud tuppet inn sitt første ligamål for Arsenal etter et fint innlegg fra Lukas Podolski. Det blir spennende å se om dette er starten på en god arsenalkarriere eller bare et blaff.

16. De mest målfarlige spillerne så langt (med minst 4 mål):

1. Steven Fletcher (Sunderland), 84,6 minutter pr. mål

2. Demba Ba (Newcastle), 96,5 minutter pr. mål

3. Robin van Persie (Man. Utd.), 98 minutter pr mål

4. Michu (Swansea), 118,6 minutter pr mål

5. Nikica Jelavic (Everton), 119,75 min. pr. mål

6. Luis Suarez (Liverpool), 126 min. pr. mål

7. Rickie Lambert (Southampton), 130,5 min. pr. mål

17. Forrige uke var jeg en tur i London og intervjuet John Arne Riise. Han fortalte blant annet at han fremdeles har et godt forhold til Rafael Benitez, selv om det var nettopp han som sendte Riise bort fra Liverpool. De har faktisk beholdt kontakten.

Riise har ingen noen problemer med at Benitez presset ham ut, fordi Benitez ga beskjed på en skvær og tydelig måte og behandlet nordmannen med respekt. Det imponerer meg at Riise ser sånn på det. Mange Liverpool-fans skulle nok ønske at Riise aldri ble solgt.

Foto: Pa Photos/Scanpix

18. Hvis du er ung og talentfull og drømmer om å få spille for Arsenal, kan du allerede nå glemme å få spille med nummer 19 på ryggen. Det nummeret kommer til å bli fredet, omtrent samtidig som klubben avduker statuen av Santi Cazorla utenfor sitt stadion.

19.Alexander Tettey har fått litt tyn for headingen som ikke bare bommet på nettmaskene, men faktisk også på mållinjen. Det bør likevel ikke overskygge for det faktum at han klarte seg greit mot Chelsea i sin første kamp fra start for Norwich.

20. La oss avslutte med litt skryt til Fernando Torres. Han ble spilt fri mot Norwich, var på vei alene mot keeper, men ble holdt igjen av Leon Barnett. I stedet for å legge seg ned og påføre Barnett rødt kort og kanskje få et straffespark, kjempet han seg fri og avsluttet. Ballen gikk via keeper og til corner, så belønningen får heller komme i form av ros for et ærlig og forbilledlig forsøk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag