RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 ting med helgens Premier League

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Får Torres Benitez-trøst igjen denne helgen?

Det er klart for en ny helg med Premier League. Vi har funnet en del poenger, og noen videoer.

1. Det store denne helgen er debuten til Rafael Benitez som manager for Chelsea. Det har blitt gjort et nummer utav at Liverpool-fansen reagerer negativt på det, noe som basert på en avstemning hos de mest fanatiske hos den norske supporterklubben ikke stemmer. Det er kun 31 prosent som er skuffet over hva som har skjedd.

2. Det er ingen lett debut han får. I sin første kamp som kampleder er det Manchester City som er motstander, på hjemmebane. Skal Benitez vinne over Chelsea-fansen som han tidligere har kritisert bør det bli seier. Sånn apropos, før kampen ligger Chelsea på en 3.plass i serien med 2 tap. City har foreløpig ikke tapt.

3. Chelsea har et veldig godt tak på City på hjemmebane, historisk sett. På 70 kamper har det kun blitt 14 City-seire. Den nest siste kampen til Benitez i Premier League som Liverpool-manager var for øvrig mot Chelsea. Da tapte Liverpool 2-0 på hjemmebane.

Tror du på hjemmeseier er oddsen 2.45

4. For Liverpool-manager Brendan Rodgers blir det et gjensyn med sin gamle hjemmebane søndag. Liverpool skal reise til Wales for å spille mot Swansea. Den 31.oktober møttes lagene på Anfield. Da vant Swansea 3-1. I fjor endte kampene mellom lagene 0-0 på Anfield og seier 1-0 til Swansea på Liberty Stadium.

5. Håpet for Rodgers er vel at toppscoreren i Premier League, Luis Suarez, skal fortsette å banke inn mål. Foreløpig har han 10 mål i årets Premier League. Lager han ett mål på søndag så vil han på 13 seriekamper ha laget like mange mål som han gjorde på 31 seriekamper totalt i fjor.

Du kan doble pengene dine om du tror Liverpool vinner borte

6. Toppscoreren til Swansea er for øvrig Michu. Han ligger på en delt andreplass totalt med Demba Ba. Begge har 8 mål. Michu kostet for øvrig 2 millioner pund da Swansea hentet ham fra Rayo Vallecano i sommer. Eller 8 prosent av hva Andy Carroll kostet da Liverpool hentet ham.

7. Queens Park Rangers har denne sesongen satt rekord i Premier League. Mark Hughes og hans disipler er nå det laget som har gått lengst uten seier i en seriestart. På lørdag møter laget Manchester United på Old Trafford. Noe sier oss at rekorden blir styrket. Laget har for øvrig laget færrest mål i Premier League i år (likt som Norwich) og sluppet inn flest. Oppdatert: Nå har Hughes fått sparken

Tror du, som Mark Hughes kanskje gjorde, på julenissen kan du få 12 ganger igjen pengene på QPR-seier

8. Det overrasket både oddssettere i England og de fleste som følger fotball at Chelsea skiftet manager denne uka. Like overrasket blir ikke de samme om Mark Hughes må lete etter en ny jobb på mandag. Oddsen er nå ekstremt lav på at han må forlate klubben. Rett bak ham følger Robert Mancini, manageren for laget som leder Premier League. Siden Hughes etter at vi skrev saken fikk sparken er altså Mancini favoritten.

9. To lag som har overrasket positivt i år er West Bromwich Albion og West Ham. Før helgens runde ligger lagene på en 4.plass og en 7.plass. Førstnevnte lag spiller mot Sunderland borte klokken 13:45 lørdag. West Ham møter Tottenham borte på søndag klokken 17:00. For West Ham sliter fortsatt innleide Andy Carroll med å finne veiene til nettmaskene. På de 52 siste seriekampene han har spilt har han laget 6 mål. Carrolls lys i tunnelen? Brede Hangeland er suspendert.

10. Sist Southampton og Newcastle gikk av banen i kamper mot hverandre uten at det ble mål var i 1969. Nærmere bestemt den 15.februar. En av de mest populære låtene den vinteren var denne:

Og kampene har hatt noen strålende mål:

11. Ett av de store formlagene i Premier League er Norwich. Laget har gått seks kamper uten tap, og ligger faktisk på en 4.plass (bak West Bromwich og to lag fra Manchester) på formtabellen. På lørdag skal de til Liverpool for å spille mot Everton. I fjor endte den kampen 1-1. Det er for øvrig litt over 40 år siden lagene møttes første gang. Den kampen endte 1-1.

Tror du formlaget Norwich vinner får du 6.85 igjen ...

12. Det offisielle fantasypillet til Premier League anbefaler å kjøpe Luis Enrique før denne helgen. Venstrebacken fikk kjeft av manager Brendan Rodgers tidligere i sesongen, men har skjerpet seg. Liverpools norske supportere har kåret ham til banens beste i de to siste seriekampene.

13. Wigan mot Reading hadde vært en såkalt sekspoengerskamp hvis det hadde vært senere i sesongen. Lagene ligger rett over nedrykksstreken med henholdsvis 11 og 9 poeng. Sist lagene møttes var i 2007/8. Den kampen endte 0-0.

Oddsen er 1.75 på hjemmeseier

14. Analyseguruene i EPLindex har vært veldig opptatt av Liverpool denne sesongen. Også denne uken har de analysert laget. Denne gangen om laget skyter feil. I statistikken for antall skudd per mål har Liverpool 13 skudd for hvert mål. Til sammenligning har Manchester United 6,6. Forklaringen er, om man skal tro analyseekspertene, at 44 prosent av alle skudd fra Liverpools spillere skjer fra utenfor 16-meteren.

15. Ett annet lag fra Liverpool har en av de mest kreative spillerne i verden akkurat nå. Leighton Baines har laget en sjanse for sitt lag hver 21. minutt denne sesongen med totalt 50 sjanser for sitt lag, og leder den statistikken foran Santi Cazorla og Luis Suarez.

EPLindex-folkene har sammenlignet ham med spillere fra europeiske ligaer. Han ligger der også på topp, uansett hvilken posisjon de andre spillerne har. Hiroshi Kiyotake hos Nürnberg er nærmest med 39.

16. Aston Villa ligger for øyeblikket på nedrykksplass. I helgen skal de spille mot Arsenal (lørdag kveld). De siste kampene i Birmingham mellom de to lagene har endt slik:

Onsdag 21.desember 2011: 1-2
Søndag 27.november 2010: 2-4
Onsdag 27.januar 2010: 0-0
Fredag 26.desember 2008: 2-2
Søndag 1.desember 2007: 1-2
Onsdag 14.mars 2007: 0-1
Lørdag 31.desember 2005: 0-0
Lørdag 5.februar 2005: 1-3
Søndag 18.januar 2004: 0-2
Lørdag 5.april 2003: 1-1
Søndag 17.mars 2002: 1-2
Søndag 18.mars 2001: 0-0
Søndag 5.mars 2000: 1-1

Satser du på hjemmeseier?

17. Før kampen Chelsea - Manchester City så viser kanskje Benitez spillerne denne videoen?

Forrsten, kanskje ikke med tanke på hvor målscorerne er nå.... Og, ja, det er Hart som står i mål.

18. Vi liker gamle Youtube-videoer. Derfor har vi plukket ut et kort klipp fra Leeds mot Crystal Palace (som også møtes i helgen) fra 1971.

Hvis du lurer på hvor Peter Lorimer er nå så er han styremedlem i Leeds.

19. Selv om det selvfølgelig er snakk om Premier League i denne spalten må det jo nevnes at det er cupfinale(r) i helgen. På søndag møtes Hødd og Tromsø, og vi har selvfølgelig klart å linke det til Premier League. I 1997 møttes Chelsea og Tromsø i det som var Cupvinnercupen.

På hjemmebane vant Tromsø 3-2.

På bortebane tapte Tromsø 7-1

Ole Martin Årst, som spiller sin siste kamp søndag, spilte i de to kampene.

20. Forresten, assistenmanager for Benitez er Boudjewijn Zenden. Han har spilt for både Chelsea og Liverpool. Det gir oss muligheten til å vise litt nederlandsk fotball:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere