*Nettavisen* Sport.

20.000 hyllet Odd Iversen: Sekunder senere dukket en ny RBK-helt opp

SENKET AALESUND: Pål André Helland storspilte mot Aalesund i årets første seriekamp. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Drømmestart for Pål André Helland og Rosenborg.

06.04.15 20:18

RBK - AALESUND 5-0:

Rosenborg er regnet som en av de største utfordrerne til storfavoritt Molde i Tippeligaen denne sesongen, og mandag kveld kom de med et kraftig varselskudd retning Møre og Romsdal.

Trønderne fikk nemlig en solid start på årets sesong da de rundspilte Aalesund og vant hele 5-0.

Pål André Helland og Alexander Søderlund ble de store heltene på Lerkendal mandag kveld da de scoret to mål hver. Også Tomas Malec kunne notere seg for en scoring i en svært imponerende kamp av RBK.

- Fantastisk deilig å vinne foran et fantastisk publikum. Når vi klarer å fylle opp stadion, er det litt opp til oss å levere for å få dem tilbake igjen, sier Helland til C More etter kampen.

- En fantastisk kveld for oss og publikum. Det er sånn fotball vi skal spille på Lerkendal, sier Helland.

Hyllet «Ivers»
Rosenborg-legende Odd Iversen sovnet stille inn 29. desember i fjor. Like før avspark mandag kveld, ble han hyllet med både et minutt stillhet og sangen «Bilde tå'n Ivers» fremført av Åge Aleksandersen foran de 20.000 tilskuerne som hadde tatt turen.

Sekunder senere dukket en ny Rosenborg-helt opp.

Pål André Helland har uttalt at han skal ta Iversens scoringsrekord, og kunne nok ikke ha drømt om en særlig mye bedre start på sesongen.

For etter cirka 30 sekunder av oppgjøret mot Aalesund sendte han hjemmelaget opp i ledelsen.

Scoringen kom etter at Mikael Dorsin tok et langt innkast fra venstrekanten. Ballen spratt over store deler av Aalesund-forsvaret og på bakerste stolpe kriget Helland inn 1-0.

Helland igjen
Rosenborg var det klart beste laget mandag kveld, og det var på ingen måte ufortjent at samme mann doblet ledelsen 15 minutter senere.

Denne gangen var det Fredrik Midtsjø som spilte fri Helland, som ikke hadde noen problemer med å sette ballen i mål fra cirka seks meter.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre over gjestene fra Ålesund utover omgangen, og etter et voldsomt press økte RBK ledelsen til 3-0 like før pause.

Mike Jensen fyrte av et langskudd som Sten Grytebust så vidt fikk slått i stolpen. Returen havnet imidlertid tilbake hos en Rosenborg-spiller som til slutt fikk lagt ballen til rette for Alexander Søderlund. Den tidligere Haugesund-spissen var iskald og banket inn 3-0.

Da dommeren blåste av til pause kunne Rosenborg-spillerne gå av matta til stående applaus fra Lerkendal-publikumet.

Fortsatte showet
Rosenborg fortsatte å herje med motstanderen også i andre omgang.

Etter 71 minutter kunne Alexander Søderlund juble for sin andre scoring for kvelden da han enkelt satte ballen i mål etter å ha blitt spilt fri av Riku Riski.

Minutter senere ble hjemmelaget feilaktig tildømt straffespark, men fra 11-meteren klarte ikke Helland å sette ballen i mål.

Det klarte imidlertid Tomas Malec ti minutter senere, da han headet innlegget fra Jonas Svensson i mål.

Flere mål ble det ikke på Lerkendal mandag kveld. Men Rosenborg imponerte stort med 5-0-seier over Aalesund i årets første Tippeliga-kamp.

Ikke bare gode nyheter
Dessverre for Rosenborg-fansen ble det et skår i gleden da Tore Reginiussen måtte ut på båre i andreomgang. Etter kampen viste det seg at RBK-stopperen hadde røket akillesen.

Også tomålscorer Helland ble skadet mot slutten av kampen. I intervjuet med C More etter oppgjøret fortalte han at han fryktet han hadde pådratt seg en strekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.