RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

21 hyllester til Messi

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Vaagan Moen fikk telefon fra mamma, Årst skulle ønske han var liten igjen og Simen Brenne feiret med vafler.

Du var ikke alene om å la deg begeistre av Lionel Messi tirsdag kveld. Store deler av Fotball-Norge satt nemlig klistret foran skjermen da den argentinske ballmagikeren senket Arsenal nærmest på egen hånd.

Her er 21 reaksjoner på Messis oppvisning.

Kjetil Wæhler, Aalborg-spiller:
- Selv om jeg husker Maradona og alt det utrolige han utførte, mener jeg at Messi går utenpå Maradona når det gjelder tempo, ballbehandling og ikke minst avslutterferdigheter. Tatt i betraktning at han kun er i starten av 20-årene, så er det fantastisk. Vinner han fotball-VM i tillegg er det i alle fall ingen tvil.

Patrick Walker, Sandefjord-trener:
- Fire mål! For en 22-åring. Alle kan se det geniale, men se også på den uhyre proffe innstillingen som alle kan lære av. Etter de tre første målene mistet han ballen en gang, men jaget den tilbake i 70 meter før han vant den tilbake igjen. Altså ikke bare en briljant spiller, men også en fantastisk lagspiller.

Ole Martin Årst, Start-spiss:
- Han er helt rå. Tatt fotballens utvikling i betraktning er det nok fortsatt ingen som har vært så overlegne alle andre som det han gjør for tiden. Skulle ønske jeg var en liten pjokk, og hadde han som forbilde – og ikke Horst Hrubesch...

(Hrubesch - tysk fotballspiller med glimrende hodespill som herjet på 80-tallet)

Espen Hoff, Stabæk-ving:
- Ord blir fattige. Han er ustoppelig. Muligens den beste vi har sett noensinne.

Petter Vaagan Moen, Brann-ving:
- Når mamma ringer og sier at hun er irritert over at de ikke har kanalen hjemme, og at hun ikke får sett Messi, så sier det sitt. Rett og slett kunst. Vakkert.

Mads Stokkelien, Start-spiller:
- En helt utrolig prestasjon av Messi. Han er rett og slett en komplett spiller, og viste klart og tydelig mot Arsenal hvem som er verdens beste spiller for øyeblikket.

Jan Jönsson, Stabæk-trener:
- Han er best i verden, og kan være på god vei til å bli den beste noensinne.

Kent Bergersen, assistenttrener i Aalesund:
- Det han leverer nå, er det ingen som har vært i nærheten av tidligere. Han avgjør kamper når han vil og bestemmer seg for det. Han har en utrolig balanse og ballkontroll. Ustoppelig for øyeblikket.

Simen Brenne, Odd-spiller:
- Vi hyllet ham fra sofaen med vafler.

Jørn Andersen, trener:
- Topp teknikk. Høy fart. Ingen andre er i samme liga som han. Det finnes ingen andre som ham, og han er den klart beste spilleren i sin tid. Det fantes andre gode spillere før, Beckenbauer, Pelé, Platini og Maradona, andre typer enn Messi, men de var best på sin tid.

Jo Inge Berget, Strømsgodset-spiss:
- Helt sykt bra det han gjør om dagen. Er vel tredje eller fjerde hat tricket hans på en måned også. Bare å ta av seg hatten. Jeg er litt for ung til å sammenligne med Pelé, Maradona, Platini osv., men at han er på vei til å bli en av de store gutta gjennom alle tider er det vel liten tvil om.

Trond Olsen, Rosenborg-ving:
- En fantastisk spiller. En tryller som man bare må la seg imponere av.

Karim Essediri, Lillestrøm-ving:
- Verdens beste uten tvil. Ingen over. Ingen ved siden.

Åge Hareide, Viking-trener:
- Han er nok i nærheten av Maradona nå. Et godt VM, så vil han blande seg med Maradona og Pelé.

Jon Inge Høiland, Stabæk-back:
- Mannen er magisk. En nytelse å se ham spille.

Rune Jarstein, Viking-keeper:
- Han er verdens beste uten tvil. Det han presterer kamp etter kamp er helt fantastisk. Vanskelig å si om noen har vært bedre for jeg har ikke sett så mye av Maradona og Pelé, men jeg tror Messi er hakket bedre...

Egil Østenstad, Viking-direktør:
- Det er bare den lille tykke landsmannen som har levert like bra. Jeg sitter bare og nyter det. Det som slår meg når det gjelder de beste i verden i dag er hvor hardt de jobber, hvor mange dritjobber der tar. De er best, men jobber faen meg hardest. Akkurat det kan være det viktigste å fortelle unge håpefulle som blendes av alle triks.

Ardian Gashi, Helsingborg-spiller:
- Helt klart verdens beste for tiden.

Christer Kleiven, Start-spiller:
- Messi er uten tvil verden beste fotballspiller, og er jo nødt til å være en av de beste noensinne.

Erik Huseklepp, Brann-spiss:

- Det er helt sykt å se på. Virker jo ikke som om det er mulig å stoppe ham.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ble ikke noe mindre imponert enn de andre.

- Før jul måtte man si at Rooney var best. Kanskje en liten stund ut på nyåret også. Men nå er Messi helt fantastisk. Han blir bare bedre og bedre, og det er helt enormt det toppnivået han viser over tid. Han er en mye større artist enn Rooney. Rooney er også fantastisk, men Messi har rykket, teknikken, han er tofotet, han jobber knallhardt, han har alt, sier Semb.

Han ble likevel nesten enda mer imponert over Barcelona i bortekampen mot Arsenal (2-2).

- Den 1. omgangen de leverte på Emirates var enda råere. De kunne ledet 5-0 ved pause i den kampen. Nå hang Arsenal tross alt ganske bra med, sier Semb.

Det hadde imidlertid ingenting å si for sluttresultatet. Barcelona vant 4-1, 6-3 sammenlagt, og møter italienske Inter i semifinalen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere