RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

2,1 millioner i bonuspotten

Foto: EPA/Scanpix
Italienere har en fordel i jakten på 12 rette på søndagskupongen. Her er vårt tippetips.

Søndagskupongen er satt sammen av italiensk Serie B, tre oppgjør fra dansk 1. divisjon og ett fra engelsk FA-Cup. Kanskje ikke noe drømmeutvalg av kamper, men vi skal klare å vinne på denne kupongen også.

Bonuspotten er oppe i 2.100.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Merk at leveringsfristen er allerede klokken 14.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Morecambe - Sheffield Wednesday
FA-Cup. Morecambe hører hjemme i League Two, der de viser brukbar form med 2-3-0 på de fem siste. De holder en 5. plass, bare to poeng unna direkte opprykk, og hadde de omsatt et par uavgjorter i seire, hadde de vært et topplag. 8-6-3 totalt, og de er ligaens beste bortelag med sine 5-4-0 totalt.

Utfra det vi kan lese oss til, stiller manager Jim Bentley sitt sterkeste lag i dag. Han vil at denne cupkampen skal være en fest for publikum og en "minnerik ettermiddag på Globe Arena" som han sier, uansett resultat. Lagets kaptein Haining og Price (a) er tilbake etter skader, kun én mann er ute, Wilson (f) er skadet.

Sheffield Wednesday kjemper om opprykk på nivået over, og de ligger bra an nå, på 3. plass og med 10-3-4 totalt. Det er først og fremst på hjemmebane de er sterke (7-1-0 totalt). Formen er god. Vi ser ingenting som tyder på at manager Gary Megson nedprioriterer denne kampen, tvert imot sa sier han på klubbens hjemmeside at FA-Cupen er en fantastisk turnering og at de skal gjøre alt for å komme til runde 2. Han har også oppfatninger rundt dagens kamp, og dette er interessant hvis han har rett:

"Morecambe gjør det godt i divisjonen under oss, og nå har de fått akkurat det de ville, nemlig en hjemmekamp mot Sheffield Wednesday. Vi vet akkurat hva som kommer til å skje, de kommer til å angripe oss fra første sekund. Vi må være store og sterke nok til å takle det".

Tre innlånte spillere får trolig ikke spille denne kampen. Marshall (m), Bywater (k) og Batth (f) får ikke tillatelse fra moderklubbene sine. Madine (a) er tilbake fra suspensjon. Så her må Megson stokke om litt, men det er gode alternativer på flere plasser.

Dette er åpent, men forutsetningene er hvertfall oppe i dagen. Hjemmelaget skal stelle i stand det vi nordmenn kaller "folkefest" mot et storlag, tidligere storlag hvertfall, fra divisjonen over. Det skal angripes, underholdes og scores mål. Her taper ikke Morecambe uten å helhjertet ha gått for seieren. Wednesday er et bedre lag, ikke mye, men litt, og de er ikke veldig sterke på bortebane og stiller litt uvant. Vi sitter med en følelse av at vi får scoringer begge veier og en avgjørelse på Globe Arena. HB i kamp 1.

2. Sampdoria - Vicenza
Serie B. Sampdoria rykket ned fra Serie A før denne sesongen. Enkelte spillere forlot klubben, og med 5-7-2 på de 14 første er de et lite stykke bak de aller beste. 2-0 mot Crotone i forrige hjemmekamp, 2-2-1 på de fem siste spilte.

Flere faste spillere er borte på landslagsoppdrag.

Vicenza har vunnet tre strake hjemmekamper, men tapt to strake bortekamper. De ligger på nedrykk og har ennå ikke vunnet en bortekamp. 0-3-4 på bortebane hittil.

Ingen nye skader eller suspensjoner hos bortelaget.

Sampdoria har et kjent navn og blir blant annet av den grunn store favoritter på folkerekka (66 prosent i øyeblikket). Faktum er at de spiller mest uavgjort og sliter spesielt med å avgjøre hjemmekampene sine (2-4-1 totalt). Derfor blir markeringen HU i kamp 2.

3. Modena - Empoli
Serie B. Modena tapte 2-5 for Sassulo i sin forrige hjemmekamp, men fikk strammet opp defensiven og klarte 0-0 borte Varese sist helg. Modena har bare 3-5-6 totalt og trenger poeng for å komme unna bunnen.

Empoli har bare én seier på de fem siste. De ligger to poeng bak dagens motstander, på nest siste plass og her blir det nedrykk med mindre poengfangsten bedres. Håpløse 0-1-5 på seks bortekamper.

Her har Modena en brukbar mulighet til å ta sesongens tredje hjemmeseier. Det blir ikke lett mot et lag som kjemper desperat i bunnen, men vi tror det blir hjemmeseier på Alberto Braglia. H i kamp 3.

4. Brescia - Ascoli
Serie B. Tragisk form på Brascia nå, etter brukbar poengfangst i sesongstarten. Etter fire strake tap uten å score, klarte de ikke score hjemme mot Sampdoria forrige helg heller, men fikk ett poeng etter 0-0. Brescia har 3-2-2 på hjemmebane.

Det er noe skader i laget, en forsvarsspiller og en på midtbanen er ute.

Ascoli ble fratrukket 10 poeng før sesongstart og har havarert totalt med 0-0-5 på sine fem siste. 2-9 er målforskjellen på disse fem tapene, og det drar seg mot en måned siden de scoret sist. Ny trener har ikke hatt noen umiddelbar effekt. Med seriens dårligste uttelling 2-3-9 totalt og poengtrekket i tillegg, ligger Ascoli på en solid sisteplass med minus ett poeng. For å si noe positivt så er 2-1-3 på bortebane blant de mindre svake bortestatistikkene.

Begge lag er vaksinert mot å score, men vi antar at for Brescia er alt annet enn seier et meget flaut resultat, og etter habil motstand den siste tiden skal de slå nedrykkskandidaten, trolig med 1-0. Nervøs H i kamp 4.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

5. Gubbio - Sassuolo
Serie B.Gubbio er i brukbar form med to hjemmeseier på rad, blant annet 1-0 over til da ubeseirede Torino, dog bare 0-1-2 på de tre siste bortekampene. 3-2-2 på hjemmebane er som seg hør og bør i denne serien.

Cottafava (f) er suspendert.

Sassuolo imponerer. De er meget sterke også på bortebane, med 4-2-1 totalt. De ligger på 3. plass per i dag og ser ut til å kunne kjempe om opprykk hvis den gode formen vedvarer. 5-2 over Modena i forrige bortekamp.

Det er lite skader hos bortelaget.

Dette ser åpent ut og vi tør ikke utelukke noe ufall. HUB i kamp 5.

6. Grosseto - Varese
Serie B. Grosseto vant 2-1 borte mot Nocerina forrige helg, etter å ha tapt to på rad. De er blant de bedre lagene og har 5-5-4 totalt, 4-2-1 på hjemmebane.

Det er lite skader hos hjemmelaget.

Varese ligger poenget bak Grosseto og har 5-4-5 totalt. De scorer få mål, bare 14 mål på like mange runder. De to siste bortekampene er tapt, 2-3 mot Reggina og 1-3 mot Pescara. Forrige helg ble det 0-0 hjemme mot Modena.

Lite fravær hos bortelaget også.

Det ble 0-0 her for et år siden, og vi tror historien gjentar seg. Det er så ofte man ser at de jevne lagene i denne serien er fornøyd med det ene poenget hvis de ikke får en tidlig scoring. U i kamp 6.

7. Cittadella - Livorno
Serie B. Cittadella slo jumboen Ascoli 1-0 borte forrige helg. Før det hadde de to tap på rad, de røk 1-2 for Verona i forrige opptreden på Stadio Pier Cesare Tombolato. De er ett av få lag som ikke har spilt uavgjort på hjemmebane, 4-0-3 totalt.

Livorno har 3-1-3 på bortebane og har lagt seg til midt på tabellen. De to siste bortekampene er tapt, 0-1 for Padova og 0-1 for Modena.

Dette ser helt jevnt ut, og U skal med på kupongen. Vi garderer for borteseieren, i håp om litt premier, da alle de italienske hjemmelagene er favoritter på folkerekka. UB i kamp 7.

8. Hellas Verona - Crotone
Serie B. Opprykker Hellas Verona har vunnet tre kamper på rad og viser god form. Bari og Brescia er begge slått 1-0 i de to siste. 2-3-2 på hjemmebane totalt for Hellas Verona, som ligger på øvre halvdel av tabellen.

Pålitelige BetXpert i Danmark melder at hjemmelaget har skadefri tropp.

Crotone er fratrukket ett poeng. Takket være brukbar uttelling på eget gress ligger de over nedrykk med 4-5-5 totalt. Bare én bortekamp er vunnet. Formen var god med tre strake seire, men så ble det tap borte mot Sampdoria og 1-1 hjemme mot Reggina.

Galardo (m) er skadet, han er en viktig brikke, og Gabionetta (a) er suspendert.

Crotone skal normalt ikke kunne vinne mot et hjemmelag i form og markeringen blir HU i kamp 8.

9. Juve Stabia - AlbinoLeffe
Serie B. Juve Stabia har i kjent Serie B-stil vunnet 1-0 i sine to siste hjemmekamper, mens de er uten seier i de tre siste på bortebane. 4-0-2 på hjemmebane er godkjent. Juve Stabia er fratrukket 3 poeng, men ligger trygt plassert rundt midten av tabellen.

AlbinoLeffe har 4-2-8 på de 14 første rundene, og skal passe seg for å ikke havne i bunnstriden. Meget svak uttelling på bortebane med 1-1-5 totalt, til tross for at de har scoret 9 bortemål. De klarte å holde tett borte mot Empoli forrige helg og sikret 0-0 der.

Colombi (k) og K. Cisse (a) er ikke med denne gangen.

Her har vi liten tro på bortelaget, Hjemmelaget plukker poeng jevnt og trutt på Stadio Romeo Menti, og synes å ha egenskapen til å kontrollere inn seire hvis de først setter 1-0. H i kamp 9.

10. AB - Blokhus FC
Dansk 1. Divisjon. AB København er blant de bedre hjemmelagene med sine 4-0-3 totalt. Tapene har kommet med 2-3 for Randers, 0-2 for Esbjerg, dette er topplagene, og litt mer overraskende 1-3 for Hjørring. Forrige helg ble det 1-0 på dagens bane mot Hobro. I dag spilles siste kamp før vinterferien og det er liten tvil om at Akademisk Boldklub har intensjoner om å runde av høsten med nok en hjemmeseier.

Klaus Lykke (m) er suspendert, mens Waltorp (k) er skadet. For dem som ønsker å gå ytterligere i dybden har AB skrevet en god forhåndsomtale på sine nettsider.

Blokhus fra Nord-Jylland er nyopprykket. Det har nå gått ti runder siden sist de vant, og det er tydelig at de ikke har tatt nivået i 1. divisjon spesielt godt. Det kommer blant annet av at et par viktige spillere som var med å sikre opprykket, forsvant til større klubber i sommer. Nå ligger de på nedrykk med 1-5-7 totalt. 0-2-5 på bortebane. De klarte 2-2 borte mot Hjørring forrige helg, i en kamp preget av hawaii-fotball og mange brente sjanser, men i følge rapporten en stor opptur for Blokhus, som vant dueller i større grad enn tidligere. Nå sier de rett ut at de forventer å vinne høstens siste kamp.

Blokhus er et amatørlag der det er trening fire ganger i uka og spillerne har vanlige jobber eller studier ved siden av fotballen. Således er det en prestasjon bare å befinne seg på nest øverste nivå, samtidig som alle skjønner at dette laget ikke kan vinne spesielt mange kamper.

Blokhus skulle ta ut laget etter trening lørdag ettermiddag, men har ikke lagt ut noen tropp på hjemmesiden sin i skrivende stund.

På Gladsaxe Stadion er det AB som bestemmer, og det er flott at Blokhus kommer hit med litt selvtillit etter to bortemål forrige runde. Deres eneste sjanse til poeng må være å legge alle mann i forsvar og gå for 0-0, men nå ligger det i kortene at bortelaget skal gå for seieren, og det tror vi straffer seg ganske raskt. De er ikke gode nok til å ta kommandoen i en bortekamp. H i kamp 10.

11. FC Roskilde - Hobro IK
Dansk 1. Divisjon. Roskilde er inne i en dårlig periode. 0-0-5 på de fem siste, når vi tar med tap i cupen 1-2 for Køge, etter ekstraomganger riktignok. Sist helg ble det 0-2 hjemme for Brønshøj. Det ser mørkt ut for Roskilde, som med 3-2-8 totalt er best av lagene som ligger på nedrykk per i dag. Før sesongen var de tippet å kjempe på øvre halvdel.

FC Roskilde forteller at de nå har lagt bak seg en periode med mange skader i laget, tøffe cupkamper og dårlig uttelling. Toppscorer Jeppe Kjær har vært ute med skade og det har svekket laget kraftig, men han skal være tilbake her, det er også kapteinen Kasper Grøn som er tilbake fra suspensjon. Hvis vi er riktig informert er Roskilde skadefritt i dag, men det er fare for noen rustne bein her og der.

Hobro er et fysisk sterkt lag, men de har ikke lykkes spesielt godt med spillet denne høsten. De viser tendenser til å starte kampene bra, før de gir bort initiativet og poeng mot slutten. Sist helg ble det tap 0-1 borte mot AB. Fin hjemmeseier 4-0 over Hjørring før det. 1-3-3 på bortebane og Hobro ligger tre poeng foran dagens motstander.

Justice, Ingeman og Kristoffer Pallesen er skadet, og Kian Christensen er suspendert, skriver klubben forhåndsomtalen på sin hjemmeside.

Det har blitt 1-1 og 2-2 i de to siste innbyrdes. Begge lag i er ganske svak form for tiden. Dette er en viktig kamp i bunnstriden, for med tap her vil Roskilde måtte lide seg gjennom julen på nedrykksplass. Det ligger i kortene at Roskilde hever seg i takt med at spillere returnerer fra skade, men for sikkerhets skyld markerer vi HU i kamp 11.

12. Næstved - Esbjerg
Dansk 1. Divisjon. Næstved klarte 2-2 hjemme mot Vejle forrige helg, en opptur etter fire strake tap og kun to scoringer i hele oktober. Næstved ligger nederst, med 1-3-9 totalt og en stygg målforskjell på 13-31.

Næstved nevner ingenting om eventuelle skader i sin kampomtale.

Esbjerg hører hjemme i Superligaen, men de klarte ikke holde hodet over vannet i den jevne nedrykksstriden forrige sesong. Klubben lider sportslig og ikke minst økonomisk av å måtte ta en sesong i 1. divisjon, og noe annet enn opprykk er uaktuelt. De har klart å holde på flere av spillerne som holder Superliga-nivå, og selv om ingenting er sikkert når det gjelder fotball, våger vi allerede nå si at Esbjerg og Randers rykker opp denne sesongen. Esbjerg leder med 10-2-1 totalt og 32 poeng, Randers har 30 poeng og det er allerede 7 poeng ned til Vejle. Vi spilte Esbjerg borte mot Viborg for to uker siden, Esbjerg vant 2-1 i den vanskelige bortekampen der og fulgte opp med 4-1 hjemme mot Fredericia, deres fjerde strake seier. I dag spiller de sesongens antatt enkleste bortekamp, som også er høstsesongens siste.

Esbjerg har ikke kommet med noen tropp i skrivende stund, men forrige uke var det ingen nye skader, kun Morten Karlsen (m), Steffen Ernemann (m) Davidson Drobo-Ampem (f) som var ute, nok en gang. Vi kjenner ikke til at det skal være nye skader i dag.

Esbjerg vant det omvendete oppgjøret 5-4, etter å ha ligget under til pause. Siden da har hjemmelagets form dalt og gjort dem til jumbo, mens Esbjerg har 8-2-0 på de ti siste. Dette skal være en borteseier. B i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 13.11.2011 14:55
1. Morecambe - Sheffield Wedne H B
2. Sampdoria - Vicenza H U
3. Modena - Empoli H
4. Brescia - Ascoli H
5. Gubbio - Sassuolo H U B
6. Grosseto - Varese U
7. Cittadella - Livorno U B
8. Hellas Verona - Crotone H U
9. Juve Stabia - AlbinoLeffe H
10. AB - Blokhus FC H
11. FC Roskilde - Hobro IK H U
12. Næstved - Esbjerg B

-

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 13.11.2011 14:55
1. Morecambe - Sheffield Wedne H U B
2. Sampdoria - Vicenza H U
3. Modena - Empoli H
4. Brescia - Ascoli H
5. Gubbio - Sassuolo H U B
6. Grosseto - Varese H U B
7. Cittadella - Livorno U B
8. Hellas Verona - Crotone H U
9. Juve Stabia - AlbinoLeffe H
10. AB - Blokhus FC H
11. FC Roskilde - Hobro IK H U
12. Næstved - Esbjerg B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere