25.000 mintes tragedien

Foto: AFP/Scanpix

Tapet for Chelsea var glemt allerede onsdag. Liverpool-fansens tanker gikk i stedet 20 år tilbake i tid.

Om lag 25.000 mennesker var onsdag inne på Anfield stadion i Liverpool for å markere de 96 menneskelivene som gikk tapt på Hillsborough for nøyaktig 20 år siden.

96 fotballfans ble klemt i hjel under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest på Hillsborough stadion i Sheffield 15. april 1989.

Onsdag var ofrenes familier, overlevende og både tidligere og nåværende Liverpool-spillere til stede på Anfield og minnegudstjenesten. Levende lys ble tent for å minnes de 96 som døde.

Stor bildekarusell øverst!

- Vi har kommet hit for å vise ofrene og deres familier at de som døde ikke er blitt glemt. Det er 20 år siden tragedien skjedde, men de som var der vil for alltid være i tankene til alle Liverpool-fans over hele verden, sier en av de som var på Anfield onsdag, Sue Joyce (43), til BBC.

Tribuneseksjonene The Kop og Centenary ble åpnet tidlig, og ifølge BBC var det opptil 25.000 mennesker på tribunene da ofrenes familier tok sine plasser på The Kop, til en respektfull og stor applaus. Deretter kom ansatte i Liverpool og medlemmer av klubbens ungdomsakademi inn.

Målvakten Pepe Reina ledet dagens Liverpool-lag ut til enorm applaus og jubel. Folk jublet også for Evertons manager David Moyes og Liverpools kanskje beste spiller gjennom tidene, Kenny Dalglish. Skotten var manager i klubben da tragedien inntraff.

Kenny Dalglish: - Vi var en av de heldige familiene

Rivaliserende Everton-fans sto side om side og arm i arm med Liverpool-fansen inne på stadion under markeringen.

Minnegudstjenesten startet 15.45 norsk tid. Fra klokken 16.06 og i to minutter var det helt stille på Anfield. Det var på dette klokkeslettet kampen for 20 år siden ble avbrutt.

Da de to minuttene var omme, kunne man høre kirkeklokkene i Liverpool slå 96 slag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.