RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

26 Premier League-stjerner er borte

Foto: Glyn Kirk/AFP
Sist oppdatert:
Hvordan skal dette gå, Chelsea?

Søndag starter årets Afrika-mesterskap - Afrikas svar på Europas fotball-EM. Det betyr at mange av Europas storklubber må klare seg uten sine største stjerner de neste ukene. I England er noen klubber spesielt utsatt. Spillerne manglet også forrige uke, men da var det tross alt «bare» FA-cup. Det betyr at det egentlig er først nå Premier League-klubbene virkelig får føle på kroppen savnet av sine afrikanske stjerner.

Totalt blir 30 spillere borte i januar, og verst er det for allerede kriserammede Portsmouth. Seks av lagets spillere er opptatt med Afrika-mesterskapet.

Mangler firkløver
Enda mer spennende blir det å følge Chelsea. Didier Drogba, Michael Essien, Salomon Kalou og John Obi Mikel er alle borte, og blir borte i minst to ukers tid. Kanskje er de først tilbake i februar. Det kunne imidlertid vært verre for serielederne. De neste to ukene møter de først Hull (borte), så Sunderland (hjemme), før Preston venter i neste runde av FA-cupen.

Trolig må Carlo Ancelotti også klare seg uten alle eller noen av spillerne i hjemmekampen mot Birmingham 27. januar. Kvartfinalene i Afrika-mesterskapet spilles nemlig 24. og 25. januar, og semifinalene er ikke spilt når London-laget møter sterke Birmingham.

Finalen i Afrika-mesterskapet spilles først 31. januar. I verste fall betyr det at Chelsea også må møte Burnley uten noen av stjernene sine. Trøsten er at den neste toppkampen først spilles 7. februar - mot Arsenal. Da er alle stjernene tilgjengelig igjen. Spørsmålet er i hvilken form de returner til England. For to år siden spilte for eksempel Didier Drogba kun 30 minutter i Premier League i løpet av en to måneder lang periode i forbindelse med Afrika-mesterskapet.

Ser man på de andre topplagene, så ser det heller ikke så verst ut for dem. Arsenals tøffeste kamp de neste ukene er bortekampen mot Aston Villa borte 27. januar. De risikerer da å måtte spille den kampen uten Alexander Song og Emmanuel Eboue.

Manchester City, som må klare seg uten Kolo Toure og Emmanuel Adebayor den nærmeste tiden, møter Blackburn, Everton og Manchester United (i ligacupen) de neste par ukene.

Mangler ingen
Manchester United, Liverpool, Tottenham, West Ham, Birmingham og Blackburn merker ingenting til Afrika-mesterskapet. De har nemlig ingen spillere i mesterskapet.

PS. To Tippeliga-spillere er også i aksjon. Rosenborgs Anthony Annan blir trolig sentral for Ghana, mens Strømsgodsets Komlan Amewou trolig får en nøkkelrolle for et Togo-lag som ledes av stjernespissen Adebayor.

Spillere som borte under Afrika-mesterskapet:
(Kilde: Daily Telegraph)
6: Portsmouth (Kevin-Prince Boateng, Nadir Belhadj, Hassan Yebda, John Utaka, Nwankwo Kanu, Aruna Dindane)
4: Chelsea (Michael Essien, Didier Drogba, Salomon Kalou, John Mikel Obi)
3: Man City (Kolo Toure, Emmanuel Adebayor, Kelvin Etuhu)
3: Hull City (Kamel Ghilas, Daniel Cousin, Seyi Olofinjana)
2: Arsenal (Alex Song, Emmanuel Eboue)
2: Everton (Joseph Yobo, Ayegbeni Yakubu)
1: Fulham (Dickson Etuhu)
1: Aston Villa (Moustapha Salifou)
1: Bolton (Danny Shittu)
1: Burnley (Andre Bikey)
1: Wigan (Richard Kingson)
1: Wolves (George Elokobi)
0: Man Utd, Liverpool, West Ham, Birmingham, Blackburn, Stoke, Sunderland
MERK: Daily Telegraph meldte også at to Tottenham-spillere var borte, men disse er fjernet fra lista etter at oppmerksomme lesere i kommentarfeltet meldte at det er feil. Det er selvsagt helt rett. Sebastien Bassong ble ikke tatt ut, mens Assou-Ekotto trakk seg fra turneringen grunnet en lyskeskade. Fulhams John Pantsil er også ute av turneringen grunnet en skade i siste kamp for Fulham. Sunderlands John Mensah er heller ikke med.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere