Gå til sidens hovedinnhold

30 minutter - fire sjanser

Erik Huseklepp ønsket å starte på benken, og fulgte opp med et kanoninnhopp.

SLOVAKIA-NORGE 0-1:

MSK ZILINA STADIUM (Nettavisen): Et av de få spørsmålstegnene som var knyttet til onsdagens norske lagoppstilling i treningskampen mot Slovakia var hvem som ville få starte som ensom spiss. Drillo valgte til slutt på Daniel Braaten – etter ønske fra det andre alternativet, Erik Huseklepp.

- Og det skjønner jeg for så vidt, sier Drillo.

- Det er mye lettere å komme inn i andreomgangen når forsvaret har mørna litt. Men Erik gjør en kjempejobb når han får sjansen, han løper mye og spiller smart, skryter landslagssjefen.

Han skulle egentlig ha kommet inn allerede ved pause, Brann-spissen, men Egil Olsen valgte å sikre, og ventet heller til det 63. minutt med byttet siden det ikke var noen andre spissalternativer på benken.

Det betydde at Huseklepp bare fikk en halvtime på banen, men den tok han vel vare på!

- Perfekt tidspunkt
Bare fire minutter etter innhoppet kom han igjennom, den slovakiske keeper Jan Mucha må gi retur på Brann-spissens skuddskuddet, og Morten Moldskred dunket inn returen - og 1-0 til Norge. Like etterpå spilte samme Huseklepp ballen gjennom til nevnte Moldskred, som bare var millimeter fra å runde den slovakiske sisteskansen.

Slik fortsatte det, Huseklepp var et konstant uromoment, og i de siste ti minuttene var han også svært sentral da Norge fikk to nye, store sjanser. Hovedpersonen selv innrømmer at han koste seg.

- Det var et perfekt tidspunkt for meg å komme inn, det passet bedre for meg å komme inn i andreomgangen.

- Da ble det mye rom å løpe i, og det er kjekt å være så mye involvert og få satt et slikt preg på kampen, sier en fornøyd Erik Huseklepp til Nettavisen.

Hvile gjorde Huseklepp pigg
Han synes det er vanskelig å rangere innsatsen i Slovakia opp mot sine åtte, tidligere landskamper, men innrømmer at han er fornøyd med det han presterte.

- Jeg hadde en veldig bra oppladning, i og med at jeg fikk en del hvile etter La Manga-oppholdet hvor jeg hadde tre kamper på seks dager.

- Det gikk bra, men jeg føler jo jeg gjorde en all right innsats mot Skottland og Sør-Afrika også, minner 25-åringen om.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken