RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Johansen/Scanpix

3.600.000 kroner i bonuspotten

Sist oppdatert:
På en meget vanskelig tippekupong er det gode sjanser for å stikke av med bonuspotten alene.

Sportspills meny lørdag:
V75 Biri: Millionutbetaling i vente?
Oddstips: Målkåte trøndere dominerer hjemme

Det er en vrien lørdagskupong Norsk Tipping har satt sammen, som består av flere byderbyer i 2.divisjon, tre kamper fra Allsvenskan og en fra Superettan.

Bonuspotten er oppe i 3.600.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1.Moss - Drøbak Frogn
To seiere på rad for Moss (11.) som tapte sine fem første kamper. Det så lenge ut til å ende med poengdeling borte mot Skarbøvik (13.) forrige helg, men på overtid scoret kaptein Thomas Klaussen sitt fjerde mål på to kamper, og MFK klarte dermed å kare seg over nedrykksstreken. Med fasiten 2-0-5 så langt i år er det mye som må forbedres, og da er det nok ekstra ubeleilig at de mister en av sine mest rutinerte spillere i Tor Erik Moen om to uker. Klubben sliter i tillegg økonomisk, både strøm og nettlinje på Melløs er blitt stengt på grunn av ubetalte regninger, og selv om det ikke skal ha innvirkning på innsatsen, er det helt klart ugunstig for et lag som allerede har dystre utsikter. Pytel, Fredriksen og Ness er tilbake og starter mest sannsynligvis, mens Moen og Yldiz fremdeles er skadet.

Drøbak Frogn innehar fjerdeplassen (4-1-2), ligger allerede åtte poeng bak serieleder Asker og skal mye til før de klatrer noe høyere. Slått de antatt svakere lagene men har problemer mot de på øvre halvdel; tapet mot tabellnabo Kvik Halden (5.) var nok ekstra bittert ettersom DFI var det førende laget. Sliter med å sette sjansene sine og svinger veldig i prestasjonene, og møter nå et hjemmelag som endelig har spilt på seg litt selvtillit.

Selv om lagene ligger i hver sin ende på tabellen tror vi det kommer til å bli et jevnt oppgjør på Melløs. U

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2.Nesodden – Kjelsås
Nesodden (14.) med en horribel start på årets sesong, ligger sist med to uavgjorte og fem tap. Kun tatt poeng borte mot bunnkollega Birkebeineren (12.) og Drøbak/Frogn (4.). Tapte den meget viktige hjemmekampen mot Træff (10.) på onsdag, og statistikken viser i tillegg at de scorer minst og slipper inn mest av alle (5-19). Laget fra halvøya trenger desperat poeng og er nok innstilt på å ofre alt i byderbyet, men spørsmålet er om det er tilstrekkelig. Har en meget ung tropp, og har også mistet poeng på grunn av mange juniorfeil. Tapte hjemme mot dumpekandidat Skarbøvik (13.), og hvis ikke hjemmestatistikken på 0-0-3 og 2-6 raskt forbedres får Nesodden en blytung sesong.

Kjelsås (8.) vant forrige søndag hjemme mot Molde 2 (9.), og tok dermed sin første seier siden serieåpningen mot Moss (11.). Oslolaget spilte med én mann mer i godt over en time, så det er litt betenkelig at de lar Molde utligne til 2-3 halvtimen før slutt. Har tapt noe av den defensive tryggheten fra fjoråret som endte med en femteplass. Tapt alle sine tre bortekamper og har totalt 2-1-4, men har også møtt de tre antatt beste lagene i Asker, Vålerenga 2 og Bærum. Har en god spiss i Karim Aoudia, som raskt kan bli den lille forskjellen i det som kommer til å bli en tett og tøff batalje. Kaptein Espen Frøystveit (m) soner karantene.

Ingen av lagene har imponert så langt, men Kjelsås viser i det minste evnen til å score mål og hente poeng. B

3.Østsiden – Kvik Halden
Østsiden (7.) er midt på tabellen med 2-2-3, kun tatt poeng mot lag på nedre halvdel. Returnerer fra Drøbak med 0-2 tap i kofferten; laget var i følge rapportene svært tafatte og tapet kunne fort blitt større. Spiller aggressivt og hardt, har pådratt seg tre røde kort i løpet av mai, og har følgelig spilt mye i undertall. Slo Skarbøvik (13.) 2-0 i forrige hjemmekamp, men fikk Ole Jørgensen utvist etter en time.

Kvik Halden (6.) ligger på plassen over dagens motstander, vært enten eller for Kvik med 4-0-3. Et veldig «av eller på» lag som er vanskelig å bedømme. Har som målsetning om å være blant topp fem, men da må laget bli mer stabile i prestasjonene. Jonas Heli Hansen, som har spilt samtlige kamper for Kvik denne sesongen, soner karantene for rødt kort.

Kommer garantert til å bli høy temperatur på Østsiden. Begge lag ønsker selvsagt å slå naboen, og det finnes gode argumenter for alle tre mulige utfall. HUB

Norsk Tipping

4.Fram Larvik – Gjøvik FF
Fram Larvik ligger ett poeng og to plasser foran Gjøvik på syvende, og har i motsetning til dagens motstander spilt mye uavgjort (2-4-1). Har delt poeng hjemme mot både bunnlaget FK Tønsberg (hvor de hentet opp 0-3), og topplaget Lyn, så prestasjonene har vært varierende. Tok årets første borteseier forrige helg med 3-1 over Bossekop (13.), og i følge kamprapportene var det en meget velspilt kamp av Fram.

Gjøvik FF (7.) er inne i en dårlig periode, har gått fra å vinne tre på rad til å tape tre strake. Forrige runde resulterte i 0-1 hjemme mot Alta, og selv om Finnmarkingene ikke fikk hull på byllen før i det 83. minutt, var seieren fullt fortjent. Har i likhet med dagens motstander vært variable, noe 3-0-4 er et godt bevis på, men har vist at de kan hamle opp med de fleste, som med 1-0-seieren over Lyn (3.).

To lag med stikk motsatt formkurve: Fram er på vei fremover mens Gjøvik sliter i motgang. Vi tror Larvik unngår ny poengdeling og beholder alle tre. H

5. Frigg – Bossekop
Frigg har med sine åtte poeng på 10. plass startet sesongen under pari, hvor målsettingen er å ligge på øvre halvdel og så nærme topplagene som mulig. Hvor realistisk det er gjenstår å se, men de skal uansett være kapable til forbedre nåværende plassering. Triller ballen mye langs bakken og har en offensiv stil, men sliter i den siste fasen mot mål og har gjentatte ganger blitt felt av simple feil. Spiller også med vel mye risiko, noe som gjør dem sårbare bakover. Simon Degerman (vb) er skadet og blir erstattet av Petter Severeide.

Nyopprykkede Bossekop sliter med å tilpasse seg i 2. divisjon, deres eneste seier hittil kom borte mot Strømsgodset 2, men det skal nevnes at Godset stilte med en alternativ tropp. Blir betegnet som et meget hardtarbeidende lag, men vi tror de poengene Bossekop makter å kjempe til seg vil bli plukket på Breverud i nord. Jon Steinar Eriksen (m), som har vært en av klubbens beste spillere denne sesongen, er fremdeles ute.

Ingen av lagene har imponert, men Frigg skal likevel være hakket hvassere på hjemmebane. H

6.Valdres – Pors Grenland
Valdres fikk med seg tre poeng borte mot tabelljumbo FK Tønsberg forrige runde, og innehar femteplassen med 11 poeng, 3-2-2 totalt. Hjemme på Blåbærmyra har det blitt 2-0-1, slo Frigg (10.) og Odd Grenland 2 (7.), mens tapet kom mot serieleder Alta. Har vært middelhavsfarere de siste sesongene, og blir det trolig i år også, men skal ha gode sjanser til å ta poeng mot de fleste på hjemmebane. Lagkaptein Joakim Wiik returnerer til dagens kamp.

Pors er oppe på en fjerdeplass med 3-3-1, som i likhet med hjemmelaget tapte mot suverene Alta. Foreløpig har det blitt en av hver borte: seier over Strømsgodset 2 (9.), uavgjort mot Frigg (10.), og altså 1-4 tap mot Alta (1.). Har en spennende sisteskanse i Anders Gundersen, som også står for G-19 landslaget. Virker som Telemarkingene har et bra lag, og kan meget mulig overraske på dagens bane. HUB

7.Egersund – Ålgård
Egersund ligger midt på tabellen i sin avdeling som ser ut til å bli meget jevn. 1-1-1 hjemme og 2-3-3 totalt. Har problemer defensivt, sliter spesielt på kantene hvor de slipper til motstanderen for lett. Slo dagens duellant på bortebane i cupen, men måtte straffekonkurranse til for å skille lagene.

Ålgård er helt ute av form, tapt alle sine kamper i mai, inkludert hjemme mot tabelljumbo Arendal. Hadde rikelig med sjanser til å kapre minst ett poeng i den kampen, men symptomatisk for et lag i motgang så ville ikke ballen i mål. Kun vunnet to kamper, i åpningsrunden hjemme mot Arna-Bjørnar (5.), og mot Brann 2 (8.). Kommer til å få det tøft i Egersund, men bør være revansjelystne etter et surt hjemmetap og uavgjort skal være innen rekkevidde. HU

8.Byåsen – Strindheim
To lag som kun har tatt poeng hjemme møtes til dyst når Byåsen tar i mot Strindheim til nok et byderby.

Byåsen (10.) har skuffet med 2-1-4 og er på 10. plass; har så langt vært en blek kopi av laget som endte på fjerdeplass i fjor. Tallene viser 2-1-0 på hjemmebane, slått Rosenborg 2 (8.) og Senja (11.), mens det ble 1-1 mot Nardo (4.) Ligger tre plasser bak dagens motstander, noe som garantert kommer til å gi ekstra motivasjon.

Nyopprykkede Strindheim har 2-2-3 totalt, men har slitt på bortebane med 0-0-3 og 1-7 i målforskjell. Tapt mot Rosenborg 2 (8.), Senja (11.), og Nardo (4.). Spiller i 4-3-3 formasjon og har gjort sakene sine bra på hjemmebane, men borteformen har vært helt fraværende. Kun scoret ett mål hjemmefra og sluppet inn syv.

Byåsen har vunnet de fem siste mot dagens motstander, senest 2-0 i februar, og er rettmessige favoritter. Men lokalderbyer er ofte er uberegnelige, og med tanke på den korte avstanden mellom de to kommer tribunen til å være fullt opp med supportere fra begge lag. Vi mener hjemmebanefordelen her er begrenset, og at Strindheim kan ta årets første poeng på bortebane. HU

9.Helsingborg – Åtvidaberg
Helsingborg er i kanonform med 6-1-0 på sine syv siste, en imponerende rekke som har ført dem til topps i Allsvenskan. Eneste tap kom hjemme mot Mjällby (6.), men har siden det vært bunnsolide. Har scoret desidert mest i Allsvenskan, har en målfarlig trio i Simovic, Lindström og Accam, og slipper i tillegg inn lite med mål bakover (25-7).

Norsk Tipping

Åtvidaberg (8.) leverte en god forestilling forrige helg, vant 3-0 hjemme mot Mjällby, det eneste laget som har slått dagens motstander. Men har 1-2-2 borte og skal normalt sett ikke være i stand til å kapre poeng på Olympia Stadium. De fire siste mot Helsingborg har endt med tap og vi tror den femte kommer i dag. H

10.Mjällby – Halmstad
Ovenfor nevnte Mjällby (6.) tok altså skalpen på serielederen, har vært gode hjemme med 3-1-1, men så har ikke motstanden vært all verden heller. Eneste tap på Strandvallen kom i 1. runde mot IFK Norrköping (10.), mens Gefle (13.), Brommapojkarna (14.) og Syrianske (15.) ble sendt hjem uten poeng. Forrige hjemmekamp mot Malmö (4.) endte 2-2 og var godkjent, men returner nå fra Åtvidaberg med 0-3 tap i det som betegnes som en slapp forestilling. Har totalt 5-1-4.

Halmstad (14.) med kun én seier så langt i år, hjemme mot Öster (11.), men plukker nok poeng til å holde kontakt med lagene foran (1-4-5). Scorer svært lite med mål, men slipper i det minste ikke inn mange heller (8-12). Har med et unntak ikke tapt med mer enn ett mål, og har spilt uavgjort mot både Malmö (4.) borte og Elfsborg (3.) hjemme. Har hentet rutinerte Stefan Selakovic (m) fra IFK Göteborg, som trolig går rett inn på laget. Halmstad har vist at de kan ta poeng mot topplagene, og kommer til å fortsette med sin defensive spillestil mot Mjällby. Hjemmelaget er favoritter, men Halmstad er kapable til å stjele poeng hvis de har dagen. HU

11.Häcken – Elfsborg
Häcken (9.), anført av toppscorer El Kabir (8 mål på 10 kamper), har vært gode hjemme, mens Elfsborg (3.) har vært gode både hjemme og borte. Begge kommer fra målrike seiere, Häcken slo Syrianska (13.) 3-0 borte, mens Elfsborg knuste Brommapojkarna (12.) 6-0 hjemme. Helt åpent og kupongens mest opplagte helgardering. HUB

12.Gais – Assyriska
Gais rykket ned til Superettan etter å ha vunnet kun én kamp i Allsvenskan, en lite flatterende prestasjon, men har store økonomiske problemer og har måttet selge flere kvalitetsspillere. Ligger foreløpig på syvende med 2-0-2 hjemme; slått Degerfors (10.) og Hammarby (6.), mens tapene kom mot Östersund (12.) og Ljungskile (4.). Totalt 4-1-4.

Assyriska hadde en bra start i Superettan, men mai har ikke vært noen god måned, falt ned til femteplass med 1-2-2. Ser ut til ha sin styrke hjemme i Södertälje, hvor de har nedsablet Falkenberg (2.) 4-1 og spilt 1-1 mot serieleder Örebro, som også ble sluttresultatet helgen etter borte mot svake Brage (15.).

Begge tapte forrige helg, Gais med 1-4 borte mot Falkenberg (2.) og Assyriska 0-3 hjemme mot Landskrona (9.). To lag som er revansjelystne, men vi her mest tro på at Assyriska finner tilbake til formen. UB

Grunnet tekniske problemer med kuponggeneratoren presenter vi en 96-rekker og en 432-rekker på en litt alternativ måte.

96-rekker:

1.U
2.B
3.HB
4.H
5.H
6.HU
7.H
8.HU
9.H
10.HU
11.HUB
12.UB

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.U
2.B
3.HUB
4.H
5.H
6.HUB
7.HU
8.HU
9.H
10.HU
11.HUB
12.UB

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere