RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

47.000 tomme seter på Ullevaal

Foto: Paul Weaver (Side2)
Sist oppdatert:
Nordmenn har snudd ryggen til landslaget.

To tredjedeler av billettene til fredagens svært viktige landskamp mot Kypros er fortsatt til salgs. Det opplyser markedssjef René Pedersen i Norges Fotballforbund (NFF).

- Det er solgt i underkant av 10.000 billetter, sier Pedersen til Nettavisen torsdag ettermiddag.

VM-kvalifiseringen har definitivt ikke gått slik NFF håpet, verken på eller utenfor banen.

På fjerdeplass
Seier mot Kypros vil føre Norge opp på andreplass i gruppen dersom Slovenia tar poeng hjemme mot Albania. Andreplassen kan gi en playoffmulighet.

Akkurat nå ligger imidlertid Egil Olsens gjeng på fjerdeplass i gruppe E i den europeiske delen av kvalifiseringen til VM i Brasil neste sommer. Norges åtte poeng er seks færre enn gruppeleder Sveits, mens Albania er nummer to med ti poeng og Island nummer tre med ni poeng.

De to siste landskampene som ble spilt på Ullevaal stadion, trakk henholdsvis 8756 tilskuere (Norge - Makedonia 11. juni) og 11.207 tilskuere (Norge - Albania 22. mars).

Ullevaal stadion kunne ha tatt imot inntil 76.716 tilskuere på kampene mot Makedonia, Albania og Kypros til sammen, men ligger an til å få et samlet besøk på rundt 30.000 tilskuere på årets tre første hjemmelandskamper.

Det blir altså om lag 47.000 tomme seter.

- Ikke godt nok totalt sett
Fredag skal Norge møte tabelljumbo Kypros, mens gruppelederen kommer på besøk til Oslo tirsdag i neste uke. Så langt ligger billettsalget til Sveits-kampen på rundt 11.500, opplyser markedssjef Pedersen. Det ligger altså an til to nye kamper med halvfulle tribuner i Oslo.

- Vi ønsker oss langt mer enn 10.000 mot Kypros. Folk må huske at vi bare er to poeng bak kvalikplassen. Det er nå alt avgjøres. Da er selvfølgelig publikumssstøtte viktig for å dyrke hjemmebanefordelen maksimalt, sier informasjonssjef Svein Graff i NFF til Nettavisen.

Resultatene har ikke hjulpet. Norge tapte hjemmekampen mot Albania, spilte uavgjort i bortekampen mot samme nasjon og tapte også 0-2 borte mot Island.

- Billettsalg og interessen nå er en følge av at vi ikke har spilt og prestert godt nok totalt sett i kvaliken. Vi har hatt gode enkeltkamper, som mot Sveits og Kypros, men også snublet i enkelte kamper. Noen vil sikkert si at det er urealistisk å forvente flere tilskuere, men vi håper at folk forstår at det er nå slaget om VM-plassene står, sier Graff.

- Hvilke vurderinger gjør dere rundt forholdet mellom priser og entusiasme på tribunene?

- Vi prøver å stikke fingeren i jorda, derfor får de som kjøper billett til Kypros halv pris på billettene mot Sveits. Det er en erkjennelse fra vår side, sier Graff.

Koster fra 300 til 600 kroner
Billettene mot Kypros koster fra 300 (kortside) til 500 (langside) kroner, mens de mot Sveits er lagt til henholdsvis 400 og 600 kroner.

Informasjonssjefen forteller at NFF vurderer billettprisene både ut fra hvem som er motstander og hvor viktig kampene er. Derfor blir det ulike priser til de ulike kampmotstanderne.

Fotballforbundet har budsjettert med 35 millioner kroner i inntekter fra hjemmekampene i 2013.

- Vi regner med at Sveits er en mer attraktiv motstander, og håper på 14-15.000 der. Hvis vi vinner og begeistrer mot Kypros, tror vi på bra trykk mot Sveits, sier Graff til Nettavisen.

I Tyskland har klubblagene i Bundesliga gjort suksess gjennom usedvanlig lave billettpriser. Dette har ført til fulle tribuner og stor interesse for ligaen. Denne modellen ser ikke ut til å være aktuell for NFF å innføre på landskampene.

- Billettpriser er et tema som vurderes fra kvalik fra kvalik. De gangene man har forsøkt å sette lave priser, har ikke det umiddelbart påvirket tallet slik som man skulle tro. Jeg tror kanskje det er mer effektivt i klubbsammenheng. Bundesligaen er flink til dette. Priser er et evig tema, mange vil mene at det er for dyrt, svaret får man på antall tilskuere. Hadde vi kjempet om seieren, hadde vi fått flere tilskuere og da blir dette ikke et tema, konkluderer Svein Graff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere