*Nettavisen* Sport.

5 tanker om Bundesligaen

Denne nordmannen hylles i Tyskland.

18.03.13 18:31

HTML EMBED

Nettavisen vil i ukene framover gi dere mer stoff fra Bundesligaen, i samarbeid med Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen.

Den tyske toppdivisjonen er mer interessant enn noensinne for nordmenn, ettersom vi for tiden har norske spillere i fem forskjellige bundesligaklubber. Moa Abdellaoue spiller i Hannover, Vegar Eggen Hedenstad i Freiburg, Mathis Bolly i Fortuna Düsseldorf, Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach og Per Ciljan Skjelbred i Hamburg.

I tillegg finner vi Ola Kamara i 1860 München og Flamur Kastrati i Duisburg hvis vi kikker på 2. Bundesliga.

Eurosport 2 har sendt Bundesliga siden 2009/10-sesongen, og har rettighetene ut 2014/15-sesongen. Kanalen viser fem kamper live i en standard runde (fredag 20.30, lørdag 15.30 og 18.30 og søndag 15.30 og 17.30). I tillegg får du høydepunkter fra samtlige kamper både lørdag klokken 17.30 og søndag klokken 19.30.

På www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er denne ukens tanker:

1) Robert Lewandowski har vært Bundesligaens beste spiss en god stund, og befester virkelig denne posisjon for tiden. Nå står han med 19 mål og er klar toppscorer i Bundesliga. Og det er ikke rart. Han er suveren med både hodet og beina. En komplett spiss i mine øyne. Han har nå scoret i åtte strake kamper og er en klar yndling hos Dortmund-fansen. Om han blir værende på Signal Iduna Park etter sesongen er vanskelig å si. Jeg må si jeg har enda til gode å se Lewandowski spille en dårlig kamp. Han gjør alltid noe bra. Alltid.

2) Mathis Bolly har virkelig funnet seg til rette i Düsseldorf. Nordmannen scoret sensasjonelt borte mot Bayern München for en uke siden, og i helga scoret han igjen. Denne gang borte mot Wolfsburg. Trener Norbert Meier har uttalt at han er meget fornøyd med Oslo-gutten og at han vil bruke han også i tiden fremover. Ting ser lyst ut for nok en nordmann i Bundesliga!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Peter Steffen / Ap / NTB scanpix

3) Bayer Leverkusen lyktes ikke med å ta en "double" på Bayern München, denne sesongen. Det var heller gjestene som fikk sin selvmålrevansje. Hjemmelaget fortjente poeng i helga, spesielt etter en meget god 2. omgang. Leverkusen er det eneste laget som har slått Bayern i serien denne sesongen, da vant de 2-1 i München etter et rart selvmål av Jerome Boateng mot slutten av kampen. Sidney Sam headet i ansiktet hans og i mål. I helga var det omvendt. På tampen fikk Bayern 2-1 etter et selvmål av Philipp Wollscheid da et frispark traff ryggen hans. Bayern hadde spillere som Philipp Lahm, Toni Kroos, Franck Ribery og Mario Mandzukic ute, og var dermed krafitg redusert. Men igjen viser Mario Gomez hva han er god for. Han kan gjøre gråstein til gull og målet hans i helga er nok et bevis på det. En vanvittig goalgetter!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/Scanpix

4) Augsburg er i storform om dagen. Det så lenge stygt ut, og et nedrykk så lenge ut til å bli et faktum for klubben. Nå har dog laget skjerpet seg vanvittig og de står med kun to tap på de siste ti kampene. Tre av de siste fire har endt med seier. I helgen tok de med seg en utrolig sterk 1-0-seier med seg fra Hamburg, og de viser at de har noe på gang. De innehar playoffplassen, men det er kun fem poeng opp til sikker plass. Skal ikke se bort ifra at de faktisk kan klare det, med mindre formen rakner. De spiller helt klart over evne, men det er ikke mange rundene igjen. Her kan ting skje og jeg mener at lagene over ikke skal ta det for gitt at de klarer seg.

5) Ingen kjemperunde for de norske denne gangen dessverre. Mannen vi allerede har snakket om, Mathis Bolly, startet for Fortuna Düsseldorf, scoret ett mål og ble byttet ut etter 75 minutter til fordel for Dani Schahin. Per Ciljan Skjelbred var ubenyttet reserve for Hamburg hjemme mot Augsburg, og det samme var Vegar Eggen Hedenstad for Freiburg borte mot Dortmund. Moa startet og ble byttet ut etter 65 minutter for Hannover etter å ha gjort en dårlig kamp og så å si vært usynlig. Håvard Nordtveit startet og spilte hele kampen for Gladbach og var en av banens beste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.