RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

500 kroner for å se landskampen i fem minusgrader

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:

Det går mot et kjølig Ullevaal når Norge får besøk av Albania fredag. Det er meldt fem-seks minusgrader og noe vind. De effektive kuldegradene kan bli tosifret.

Det merker man på billettsalget. I overkant av 10.000 billetter er solgt til den meget viktige landskampen, og NFF har uttalt at de er fornøyd om 12.000 løser ut billetter.

- Håper flere kommer
Med tanke på at kampen er meget viktig på Norges vei mot VM i Brasil neste år, er 12.000 alt annet enn imponerende.

- Antallet solgte billetter forandrer seg stadig dagen før kamp og på kampdagen, men vi gikk ut med et tall her om dagen, og da var det solgt mellom 9000-10.000 billetter. Vi har sagt at vi er fornøyd med 12.000, men håper selvsagt at det kommer flere, sier kommunikasjonsrådgiver Yngve Haavik i NFF til Nettavisen.

Kampen mot Albania er vurdert til priskategori 3, noe som tilsvarer en ordinærpris på 500 kroner på langsidene, 400 kroner på øvre kortside og 300 kroner på nedre kortside.

Barne- og honnør-billetter kommer på 100-200 kroner.

- Galskap
På Nettavisens Facebook-side har leserne delt sine tanker om billettprisene. Gjennomgangsmelodien er at prisene er for høye.

- Galskap, skriver én av leserne.

- Latterlig høye. Helt galskap. Maks 200 for de absolutt dyreste og beste plassene hadde vært fornuftig, skriver en annen.

Informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund sier følgende om billettprisene til fredagens landskamp.

- Ser man på Albania-kampen, blir den rimeligere enn kampene mot Sveits og Island som går i september. Vi konkluderer med den prisen vi mener er riktig. Vi er ikke herre over minusgrader og en kaldere mars-måned enn det som er vanlig. Alle ser at det trolig hadde kommet flere tilskuere med fem plussgrader. Men vi håper folk ser at kampen er viktig sportslig, sier Graff til Nettavisen.

- Danskene sliter også
Våre naboer i Sverige har tidligere denne uken gjort narr av Norges lave fotballfeber. De har allerede solgt ut sin kamp mot Irland, som spilles på Friends Arena foran 50.000 tilskuere.

Graff hevder imidlertid at Norge er langt fra den eneste skandinaviske nasjonen som sliter med å fylle fotballtribunene i denne landslagsperioden.

- Jeg leste et sted at danskene frykter det laveste tilskuertallet på 30 år når de møter Bulgaria til uken. Vi går alltid inn og evaluerer salget av billetter i ettertid, men vi budsjetterer ikke med et utsolgt Ullevaal i mars, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kle deg som på et skirenn
De som faktisk velger å betale det det koster for å se fredagens kamp, går mot en kald opplevelse.

Landslagslege Thor Einar Andersen ber folk kle seg som om de skulle på skirenn.

- De som skal spille er jeg ikke redd for. De har på seg hansker og eventuelt andre ting som beskytter mot kulden. Det er verre med dem på benken, og vi jobber med å få på plass utstyr som gjør at de får varme der de sitter. Samtidig må vi sørge for jevnlig aktivitet uten at reservene blir for varme, sier Andersen.

- Det er en undersøkelse som viser at det er flere skader i Nord-Europa enn i Sør-Europa. Det kan ha en sammenheng med det kalde klimaet. Vi vet ikke helt årsaken, men det er en forskjell mellom nord og sør. Det kan være på grunn av kulden, sier Andersen.

Han viser til en undersøkelse fra mesterligaen. Samtidig er det påvist flere korsbåndskader i Sør-Europa.

Må varme opp godt
Dersom noen av Drillos 11 utvalgte i fredagens VM-kvalifiseringskamp blir skadd, er det ikke bare å kaste noen rett innpå Ullevaal-gresset.

- Nei, vi kan ikke bare kaste noen innpå. Vi må sørge for å ha folk i oppvarming fra første minutt. Og vi må ta oss tid til å varme opp de som skal inn. Ellers risikerer vi at de blir mer utsatt for skader, sier den erfarne legen.

- Se på blant andre Joshua King. Han har slitt med hamstringskade. Vi må være gode på oppvarming så han er klar, forklarer Andersen.

- Er det lov med stillongs?

- Det er aktuelt med superundertøy, men det varierer litt hva spillerne liker å bruke. Det er ikke så mye åpen hud, men det vil nok være noen som velger stillongs. Det viktigste er at spillerne er gjennomvarme. Vi har erfaring med å spille i minusgrader. Fire eller sju minusgrader spiller liten rolle, bare ikke vinden i tillegg gjør at de effektive kuldegradene blir enda flere, sier landslagslegen til NTB.

- Og beskjeden til publikum?

- De må kle seg som om de skal på skirenn. Og så må de opp og bevege seg når de kan. Det er lov å holde hendene over hodet når man roper «Heia Norge». Stillongs, ullsokker og en form for Brasil-VM-floke fritt etter OL-floka er lov, sier Thor Einar Andersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere