RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIFAs hovedkvarter i Zürich.
FIFAs hovedkvarter i Zürich. Foto: Michael Buholzer (Afp / NTB scanpix)

53 mulige tilfeller av hvitvasking i FIFA-etterforskning

Sveitsiske banker har rapportert om mistenkelig aktivitet rundt en rekke bankkontoer i forbindelse med etterforskningen av korrupsjonsanklagene mot FIFA.

Det kom fram på en pressekonferanse i Bern onsdag.

Den sveitsiske riksadvokaten Michael Lauber opplyste at banker har rapportert om 53 mulige tilfeller av hvitvasking av penger, og at sveitserne etterforsker til sammen 104 bankforbindelser i forbindelse med den pågående FIFA-saken.

- Vi noterer oss at det er positivt at bankene i Sveits oppfyller sine plikter og rapporterer om mistenkelig aktivitet, sa Lauber ifølge AFP.

- Kompleks etterforskning

Ifølge riksadvokaten analyserer de en «enorm mengde» data i forbindelse med etterforskningen rundt tildelingen av VM-sluttspillene i Russland i 2018 og Qatar i 2022.

- Vi står overfor en kompleks etterforskning, som kommer til å ta lang tid. Fotballverdenen må være tålmodig. Dette vil ta lengre tid enn de berømte 90 minuttene, sa Lauber, som understreket at han ikke bryr seg om tidsrammene til FIFA.

- Jeg bryr meg kun om min egen tidsplan, som jeg ikke kan avsløre, sa riksadvokaten.

Blatter skal trolig avhøres

FIFA-president Sepp Blatter overrasket tidligere i juni en hel fotballverden ved å gi seg som øverste sjef i forbundet. Han og generalsekretær Jerome Valcke må trolig belage seg på å forklare seg for Lauber i forbindelse med etterforskningen.

Dette er første gang riksadvokaten møter pressen etter at den sveitsiske delen av etterforskningen ble kjent for tre uker siden.

Også det amerikanske føderale politiet FBI er i gang med en omfattende etterforskning av korrupsjonsanklagene mot FIFA og flere av forbundets tidligere og nåværende ledere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere