RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
60 DAGER: Nicki Bille Nielsen har fått sin straff.
60 DAGER: Nicki Bille Nielsen har fått sin straff. Foto: Jean-sebastien Evrard (Afp)

60 dagers betinget fengsel for Nicki Bille

Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen nektet for å ha bitt en politibetjent, men slapp likevel ikke helt unna straff etter at rettssaken mot ham ble avsluttet mandag.

27-åringen ble dømt til 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnsstraff.

Spissen var tiltalt for flere forhold i forbindelse med en bytur i Antonigade i det indre København natt til 18. april 2014. Ifølge tiltalen skal den daværende RBK-spilleren ha vist støyende og voldelig atferd, blant annet ved å sparke til en sykkel og en parkeringsautomat.

Da politiet kom til stedet, skal Nielsen, som nå spiller for franske Evian, ha satt seg til motverge da han ble forsøkt påsatt håndjern. I politibilen skal Nielsen så ha bitt en politibetjent i armen.

27-åringen nektet for to av tre forhold etter episoden som oppsto etter en krangel med kjæresten.

- Jeg sparket til en parkeringsautomat og en sykkel, men jeg flippet ikke helt ut. Det var snakk om overfladiske spark. Det var dumt, og jeg gikk vekk. Én tok fatt i min arm. Jeg var opprørt, så jeg fjernet armen min og sa «fuck off», forklarte Nielsen i retten mandag.

- Først oppdaget jeg ikke at det var politiet. Jeg var inne i meg selv og ville bare vekk derfra og hjem. Så ble det tatt hardt tak i meg, og derfra eskalerte det. Jeg vet ikke om politiet oppfattet det annerledes. Jeg fikk pepperspray mot meg, sa den tidligere Rosenborg-angriperen.

Nicki Bille sier at han fikk sjokk av sprayen, og at det måtte ha fått ham til å spenne seg i kroppen. Han sier at han ikke ønsket å kjempe imot politimennene.

Det er etter at Nielsen kom inn i politibilen at bittet skal ha skjedd.

- Jeg har ikke bitt kvinnen. Da jeg lå nede ved midtkonsollen med armen hennes over mitt ansikt, sa hun at jeg hadde bitt henne. Jeg vet ikke om hun har merket en tann. Hun sa «du skal fanden ta ikke bite», og jeg svarte at det hadde jeg heller ikke gjort.

To av tre dommere mente det var ført bevis for at Nicki Bille bet.

- Han virket som en tikkende bombe. Han var helt rasende, og jeg tenkte at dette kom til å ende med slåssing, sa den ene politibetjenten i retten.

Vold mot offentlig tjenestemann har en strafferamme på fengsel i åtte år, men lignende tiltaler i Danmark har endt med en straff på opp mot tre måneder i fengsel eller samfunnsstraff. Det var også på det nivået straffen mot den danske fotballspilleren havnet.

Også i Trondheim havnet 27-åringen i klammeri med politiet. Han fikk 10.000 kroner i bot etter en episode hvor han spyttet på en pubansatt og slo etter tilfeldige forbipasserende på gata. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere