*Nettavisen* Sport.

60 skadd under Brasils trening

Foto: (Reuters/Scanpix)

Minst 60 mennesker skal være skadd etter kaoset som oppstod under Brasils siste trening før VM-kvalkampen mot Venezuela.

12.10.05 09:38

Utrolige 75.000 mennesker møtte opp for å se de brasilianske fotballstjernene i levende live da landslaget trente på Mangueirão stadion i Belem nord i Brasil tirsdag. Stadionanlegget har bare plass til 45.000 mennesker, og var fullt en time før treningen startet.

Ivrige fans klatret derfor over gjerdene og tvang opp portene.

TV-bildene viste desperate fans, mange av dem barn, løpende, skrikende og fallende mens politisirenene lød i bakgrunnen. Opprørspoliti ble hentet inn, og brukte pepperspray for å forsøke å kontrollere situasjonen, melder Reuters.

Den ansvarlige legen på stedet, Jaime Bastos, mistet etter hvert tellingen over hvor mange mennesker han behandlet.

- Når alle kommer inn samtidig, rekker du ikke å notere ned noe, sier Bastos.

En talsmann for politiet sa at de hadde forventet rundt 35.000, men at 65.000 hadde kommet seg inn på stadion og at 10.000 ble stengt ute. Brasiliansk media meldte først at en 10 år gammel jente døde i trengselen, men dette ble senere benektet av lokale myndigheter, som sa at dødsfallet skjedde i en bilulykke i nærheten.

TV-stasjonen Globonews melder at 100 mennesker er skadd, mens andre medier melder at det er snakk om «dusinvis».

Brasil spiller ofte kamper ute i provinsene, i byer som ellers aldri får se toppfotball. Treningsøktene er gratis, og svært populære blant fans som ikke har råd til å gå på kampene, og ønsker et glimt av spillere som Kaka, Ronaldo, Adriano og Ronaldinho.

Brasil har allerede sikret seg en plass i VM i Tyskland, mens Venezuela er ute av kampen om VM-plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.