RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

70 personer skadet da fotballtribune kollapset

KOLLAPSET: Tv-bildene viser tilskuere på banen etter at et tribunegjerde kollapset i kampen mellom Osasuna og Real Betis.
KOLLAPSET: Tv-bildene viser tilskuere på banen etter at et tribunegjerde kollapset i kampen mellom Osasuna og Real Betis. Foto: Skjermdump Cmore/Twitter
Sist oppdatert:
Dramatikk i den spanske serieavslutningen.

Søndag ble avslutningsrunden i spansk La Liga spilt, og et av lagene som kjempet om å unngå nedrykk til Segunda Division var Osasuna.

Hjemmekampen mot Real Betis utviklet seg imidlertid til å bli mer dramatisk enn ønskelig.

Spiller bar gutt av banen
Knappe tolv minutter ut i kampen sendte Oriiol Riera vertene opp i ledelsen, men i jubelen som fulgte kollapset et gjerde på tribunen. Tv-bildene viste hvordan flere hundre tilskuere plutselig befant seg på indre bane, mens målscorer Riera fortvilet forsøkte å få tilskuerne til å roe seg ned ved å bruke armbevegelser.

Flere av tilskuerne var tydelig skadet, og Betis-spiller Alfred N'Diaye ble filmet mens han bar vekk en ung gutt fra banen.

Minst 25 skadet
På Twitter melder Osasuna at minst 25 personer ble skadet som følge av tribunekollapsen.

- Fem personer er fraktet til sykehus med diverse skader. 20 trengte medisinsk hjelp for mindre skader, melder Osasuna på sin Twitter-konto.

Ifølge BBC ble dette etter hvert oppjustert til 70 personer. Ti ble sendt til sykehus, mens 60 ble behandlet på stadion.

Fansen bak målet ble presset framover, og et gjerde som skilte banen fra tribunen ga etter. TV-bildene viste flere supportere, en del av dem barn, som hadde falt ut på banen.

Kampen ble stoppet i 35 minutter, men etter at området ble sikret ble oppgjøret blåst i gang igjen.

Osasuna og Valladolid ned
Ikke lenge etter at kampen ble satt i gang igjen la Carlos Acuna på til 2-0 for Osasuna, som var avhengige av tre poeng for å ha sjanse til å holde seg oppe i La Liga.

Kampene Almeria-Athletic Bilbao, Rayo Vallecano-Getafe og Valladolid-granada fikk en forlenget pause som følge av dramatikken i Pamplona, og avslutningen av den spanske serien ble da også full av sportslig dramatikk.

Osasuna slapp inn ett mål i andre omgang, men vant sin kamp. De andre resultatene gikk imidlertid ikke klubbens vei, og dermed må Osasuna ta det tunge steget ned til Segunda Division.

Det må også Valladolid, som gikk på et skuffende 0-1-tap hjemme mot også nedrykkstruede Granada.

Granadas tre poeng holdt dem over nedrykksstreken. Det samme gjorde Almerias ene poeng hjemme mot Athletic Bilbao.

Real Betis var allerede klar for nedrykk til det nest øverste nivået i spansk seriespill.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere