*Nettavisen* Sport.

95 spillere tas ut i streik

Foto: Ellingsen, Tommy (Scanpix)

Søndagens runde i Tippeligaen blir etter all sannsynlighet avlyst.

20.05.11 10:19

Meklingen mellom NISO og NHO Idrett er brutt, og det blir fotballstreik i Tippeligaen. 95 spillere tas ut i streik fra og med i dag, og streiken rammer både kamper og organisert trening.

- Det har vært en vanskelig og utfordrende prosess. Vi har forhandlet på vegne av fotball, håndball og ischockey, og det var skuffende at vi ikke kom fram til noen løsning, sier forhandlingsleder Joachim Walltin i NISO til Nettavisen.

- Stor avstand
Han forteller at meklingen ble brutt klokka 05.15. Da konstaterte riksmeklingsmann Wenche Elizabeth Arntzen at partene sto så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag. Det er en vurdering Walltin deler.

- Ja, det var stor avstand på de fleste av våre krav. Fra NHOs side var det veldig liten vilje til å forplikte seg på noe som helst. Det var til slutt umulig å komme til enighet. Det gjaldt også på sentrale krav som oppsigelsesvern, bedre standardkontrakter samt arbeidsustyr, som også var et sentralt punkt, sier han.

Spillere fra Brann, Vålerenga, Aalesund, Viking, Start, Molde, Sogndal, Tromsø og Fredrikstad er de som hittil er tatt ut i streik.

Spillerne som er tatt ut kan ikke trene eller spille kamper på arbeidsgivers område.

Skotrøbbel
Sist det var i streik i Tippeligaen, var i 2002. Da streiket spillerne i 40 timer, og én tippeligarunde ble avlyst.

- Oppsigelsesvernet og utstyrsbiten er de vanskeligste punktene å bli enige om, forteller Walltin.

Han avviser ikke at det kan bli en løsning før helgens tippeligarunde.

- Vi bruker tiden nå til å informere våre medlemmer, så får vi se om det er villighet fra noen av partene til å ta opp dialogen, sier han.

PS. NFF har enn så lenge ikke tatt stilling til hvorvidt den 9. serierunden vil bli avlyst. Dette vil trolig bli kart i løpet av fredagen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag