*Nettavisen* Sport.

AaB vinner på åttende forsøk

Foto: Anders Kjærbye/Scanpix

Vendepunktet skal komme mot bunnlaget Silkeborg.

08.04.13 13:51

Sportspills meny mandag
V4 Halmstad: Så ut som en rund million
V65 Östersund: Hold på hatten!

Det er en interessant meny vi tilbys på langoddsen. Vi finner Adeccoliga, Primera Division, dansk superliga og Allsvenskan, og høydepunkter som Manchester-derbyet mellom United og City, Roma-derbyet mellom Roma og Lazio, og en ishockeyfinale mellom Oilers og Vålerenga.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
8. Fredrikstad - Hødd B 4,70

Adeccoligaen. Vi er skeptiske til at Fredrikstad er satt til 1,50-favoritt i denne åpningskampen. De har mistet en del kvalitetsspillere etter nedrykket, og selv om nykommerne Solberg, Shaswari og Adaramola er spennende typer, den nye treneren Bakkerud også, er vi ikke sikre på at alt sitter i premieren. Hødd var svake på bortebane forrige sesong, men cupen vant de, en stor overraskelse. Målvakten Ørjan Nyland dro til Molde, men offensive Pål André Helland og flere andre har de beholdt. På en god dag er Hødd blant de bedre i Adeccoligaen, og skal de ta en overraskende borteseier, så hvorfor ikke her i sesongstarten. Ingen andre tror på Hødd, ser det ut til, vi synes oddsen er satt for skjevt i en premiere i en liga som normalt byr på en rekke overraskelser. Sikkert farget av Hødds svake bortestatistikk i fjor, men den er historie nå. 4,70 på Hødd er for høyt, mener vi, denne må vi bare prøve.

Dagens avslag
235. Stavanger Oilers - Vålerenga

NM i ishockey, finale 4 av inntil 7. Stillingen er 2-1 til Oilers sammenlagt. De to første finalene gikk som vi trodde, Vålerenga startet med en hjemmeseier og Oilers slo tilbake med hjemmeseier i den andre. Det var like greit at vi tipset på de to første finalene og ikke den tredje, for her overrasket Oilers med en sterk og sjelden seier på Jordal. Vålerenga var ikke helt seg selv, flere av nøkkelspillerne de er avhengige av, var under pari. Nå har Oilers initiativet, og det er vanskelig å tippe om VIF makter å heve seg allerede her, eller om dette overraskende tapet setter dem ut av spill. Vålerenga har hatt tungt for å vinne i Stavanger tidligere, men i kveld må de nesten klare det for å komme tilbake i finaleserien. For oss står valget mellom hjemmeseier til 2,20 og å ikke bruke penger på dette objektet, og vi lander på det siste.

Dagens spill
Vi velger å se Manchester-derbyet og Roma-derbyet uten innsatser, to usedvanlige spennende kamper, men det er ikke alltid de beste oddsspillene ligger i de mest spennende kampene, tvert imot. Vi ser til svensk og dansk liga for dagens spill.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

232. AaB - Silkeborg
Dansk superliga. Aalborg tapte 0-3 hjemme for AGF i den siste før vinterpausen, og de har ennå ikke klart å vinne en kamp denne våren, som de innledet med å tape 2-3 borte for dagens motstander. Uavgjort mot OB, Horsens og Esbjerg etter det, før det har blitt tap for Esbjerg og tap 0-1 hjemme for Nordsjælland i de to siste. En trist resultatrekke, AaB skal kunne mye bedre enn dette, og nå må de snu trenden for å ha sjanse på en topp 4-plassering. Hjemmekamp mot Silkeborg skal være en fin anledning, AaB vant tilsvarende oppgjør forrige sesong 3-1, og taper sjelden hjemme for Silkeborg. 5-3-4 hjemme totalt.

Sjefstrener Kent Nilsen mangler kun Hallur Hansson (m) denne gangen, med sykdom, og har tatt ut denne troppen:

Larsen, Kristensen, Ahlmann, Nielsen, Petersen, Due, Würtz, Augustinussen, Curth, Helenius, Wichmann, Kusk, Frederiksen, Dalsgaard, Christensen, Thomsen, Thelander, Toft.

Silkeborg ligger sist, men bare målforskjellen skiller opp til laget over. De innledet siste halvdel av sesongen med å slå dagens motstander 3-2, men så tapte de 1-3 for FCK, 0-1 for Randers og hele 0-5 hjemme for bunnkollega Sønderjyske. Oppsiktsvekkende svakt, og like oppsiktsvekkende var det at Silkeborg klarte å vinne hjemmekampen mot FCK forrige runde 1-0. Dog var dette ifølge rapportene sesongens svakeste innsats av FCK.

Sjeftrener Viggo Jensen får tilbake Sune Kiilerich (f) og Christopher Poulsen (f) fra suspensjon, men nå er Kasper Risgård (m) suspendert. Dette er bortelagets tropp:

Nielsen, Mikkelsen, Jakobsen, Poulsen, Pedersen, Holst, Pourié, Bech, Runsewe, Kiilerich, Flinta, Morrissey, Hansen, Svensson, Illum, Køhlert, Ritter, Flyger, Jónsson, Flø

I dag våkner AaB, tror vi, bedre anledning enn en hjemmekamp mot bunnlaget får de ikke, og med bortimot skadefritt lag skal de ta seg sammen, vinne dette, og kjempe om en plass som gir kvalifiseringsspill til Europa. Vi bruker 1,75 på hjemmeseier i en dobbel.

228. Djurgården - Mjällby
Allsvenskan. Vi fikk ikke sett Djurgårdens åpningskamp borte mot Helsingborg, men alle rapporter forteller at Djurgården ikke hadde noe spill, gjorde en del defensive feil og var sjanseløse fra første spark på ballen. Etter en drøy halvtime lå de under 0-3 og det ble også sluttresultatet. Herfra kan det bare gå oppover for Djurgården, de fikk en sjokk-start på sesongen, men kan bedre, noe de for så vidt fikk vist allerede torsdag forrige uke, da de slo ut Norrköping av cupen. I kveld handler det om å ta sesongens første seier i Allsvenskan, og vi tror det blir et hjemmelag som er på vakt defensivt, her skal de ikke gi bort noe gratis.

Mattias Östberg (f) er syk og spiller ikke i kveld, ellers skal alle være på plass. Trener Magnus Pehrsson har tatt ut denne troppen:

Høie, Nilsson, Nymann, Bergström, Gustafsson, Mantilla, Arvidson, Pedersen, Andriuskevicius, Chibsahm Broberg, Johansson, Tibbling, Amartey, Oyal, Span, Donyoh, Fejzullahu, Solignac, Jawo

Mjällby er spådd en tung sesong og de tapte også 1-2 hjemme for Norrköping i premieren, samme lag som de tapte 0-2 for i cupen i mars. Det var lite ved serieåpningen som ga håp om en god sesong, og man mistet spissen Marcus Pode med skade allerede i første kamp, så det ble en dobbelt nedtur. I hui og hast har man lånt inn Christian Kouakou (a) fra AIK og islandske Hannes Sigurdsson (a), tidligere Viking-spiller, men sistnevnte er ikke klar før neste runde.

Marcus Pode (a) er ny på skadelisten, Anton Dahlström (f) er ute fra før og Daniel Nilsson (m) mister kampen grunnet sykdom. Fra før er Pär Ericsson, William Leandersson og Samuel Petron ute med skader som vil holde dem ute en stund. Kveldens tropp:

Asper, Lundin, Özen, Arokoyo, Ivanovski, Sudic, Agardius, Cederberg, Haynes¿ Haris Radetinac, Nicklasson, Nilsson, Håkansson, Blomqvist, V. Nilsson, Henderson, Ekenberg, Strömberg, Kouakou

Hjemmelaget har mye å bevise, og vi tror de kan snu sesongen til noe positivt allerede her. De vil være veldig på vakt, ingen feil skal gjøres, og så må de få i gang Erton Fejzullahu på topp, spissen skal ha mye mer inne enn det han viste sist. Hjemmekamp mot Mjällby er noe helt annet en bortekamp i Helsingborg, og vi tror Djurgården får både tid og rom til å skape de nødvendige målsjansene. 1,65 på hjemmeseier her gir oss en dobbel til 2,89. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

228. Djurgården - Mjällby 1,65 3,30 3,95
232. AaB - Silkeborg 1,75 3,20 3,55

Total odds 2,89

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag